News

Dispare această pensie din România! Anunț important pentru toți pensionarii. În plus absolut toate pensiile se vor recalcula. Ce va urma în anii următori

Dispare această pensie din România Anunț important pentru toți pensionarii. În plus absolut toate pensiile se vor recalcula. Ce va urma în anii următori

O pensie ar putea dispărea din România, dar aceasta nu este singura modificare a sistemului de pensii. Surse guvernamentale au vorbit și despre punctul de pensie.

Surse guvernamentale au precizat pentru Antena 3 CNN că în actul normativ al noii legi a pensiilor este notată eliminarea pensiei minime.

În actul normativ al noii legi a pensiilor se mai arată că punctul de pensie ar urma să fie actualizat. El va fi 45% din salariul brut. De asemenea, 5 milioane de pensii ar urma să fie recalculate pentru a fi eliminate inechitățile.

În același timp, se lucrează la modificarea legii salarizării. Este posibil ca în curând salariile să cuprindă atât o componentă fixă, cât și una variabilă. Această parte variabilă ar putea include bonusuri legate de realizări și performanțe.

Mai mult, bonusurile ar putea fi eliminate în totalitate, iar bonusurile rămase să fie rezervate pentru circumstanțe extraordinare, conform sursei citate.

Legea pensiilor va fi finalizată până la începutul anului viitor

Guvernul României are în vedere data de 1 ianuarie 2024 ca termen pentru finalizarea noii legi a pensiilor. Principalul obiectiv al executivului este de a rezolva disparitățile din cadrul sistemului de pensii.

„Aşa cum au discutat la Bruxelles, vor să vină cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an. De la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor. Prioritatea este eliminarea inechităţilor.

Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa. Ministrul Muncii are deja pe masă mai multe variante”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate