News

Decizie definitivă: la câți ani de închisoare a fost condamnat Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal? E prea puțin! Va fi liber și nu merită

Decizie definitivă la câți ani de închisoare a fost condamnat Gheorghe Dincă monstrul din Caracal E prea puțin Va fi liber și nu merită

Au trecut aproape patru ani de când Gheorghe Dincă oripila o țară întreagă. Acesta a ucis cu sânge rece două adolescente, pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, dar părinții lor nici acum nu le acceptă moartea. Anchetatorii au strâns, însă suficient de multe dovezi încât să demonstreze că acesta este un criminal.

Cel supranumit monstrul din Caracal a fost condamnat marți, 30 mai, la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei celor două fete, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Anchetatorii au presupus că acesta ar fi ucis de-a lungul timpului și alte persoane și că am avea de-a face cu un criminal în serie. Doar că nu s-a putut demonstra nimic. Condamnarea primită de Dincă este maximă în România, dar prea puțin pentru ceea ce a făcut.

Mama Luizei Melencu a criticat asupru decizia Justiției, considerând că acesta nu a fost suficient pedepsit pentru răul făcut. Mai mult, femeia este convinsă că fiica ei trăiește și că fost traficată. Ea a oferit o declarație reporterilor CanCan.

„Murim și nu aflăm adevărul”

“A fost o diversiune. Își merită pedeapsa, dar ce s-a întâmplat cu fetele? Ambele sunt în viață și sunt traficate. El (n.r. Gheorghe Dincă), în doi, trei ani, poate fi liber.

Are peste 60 de ani, face o treime din pedeapsă, bună purtare, e deja de patru ani acolo, iar în doi, trei ani e liber. Noi, familiile suntem libere, dar nu și sufletește. A durat procesul patru ani, dar cu fetele ce s-a întâmplat? Când vom afla adevărul? Adevărul este ținut ascuns. Murim și nu vom afla adevărul”, a declarat pentru CANCAN.RO mama Luizei Melencu.

Totuși conform codului penal, Gheorghe Dincă ar putea cere eliberarea condiționată abia după 15 ani din executarea pedepsei. Au trecut deja patru ani și abia peste 11 ar putea solicita Justiției să-l lase liber. Chiar și așa este greu de crezut că un astfel de asasin periculos ar mai putea fi lăsat nesupravegheat.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate