News

Ce trebuie să faci pentru ca nimeni să nu mai poată vedea dacă ai citit mesajele primite pe WhatssApp. O să apară unseen chiar dacă ai deschis conversația

Ce trebuie să faci pentru ca nimeni să nu mai poată vedea dacă ai citit mesajele primite pe WhatssApp. O să apară unseen chiar dacă ai deschis conversația

Mesajele citite sau necitite pe WhatsApp au devenit chiar și motiv de divorț într-o societate care stă permanent cu telefonul în mână. Se întâmplă de multe ori să deschidem o conversație și să vedeam ce ne-a scris interlocutorul nostru, dar din diverse motive să nu putem răspunde imediat. Acesta vede că ai citit, datorită celor două bife albastre care apar și se supără că nu primește un răspuns.

Cei care doresc să evite conflictele din motive de acest tip pot acum să intre în aplicație și să urmeze pașii de mai jos pentru a-și dezactiva confirmările de citire. Astfel nimeni nu va mai putea să vadă dacă ai deschis sau nu un mesaj și cu atât mai mult dacă l-ai și citit.

În urmă cu patru ani, cei care au inventat WhatsApp-ul  au venit cu o actualizare a aplicației și le-au oferit utilizatorilor posibilitatea să citească în secret mesajele primite fără ca expeditorii să știe.

Așadar dacă nu-ți dorești ca expeditorul să știe că ai citit mesajul pe care el ți l-a trimis, există o metodă prin care poți citi orice mesaj pe WhatsApp fără ca expeditorul să afle acest lucru.

Cum dezactivezi confirmările de citire pe WhatsApp

Cea mai bună metodă de a împiedica prietenii sau pe oricine să vadă dacă ai citit mesajul lor este să dezactivezi confirmările de citire.

Pentru asta va trebui să parcurgi câțiva pași. Astfel, din ecranul principal al WhatsApp dă click pe cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus, iar apoi selectează secțiunea Setări.

De aici, intră în secțiunea Cont și mai departe în opțiunea Confidențialitate. Pe la jumătatea paginii vei găsi secțiunea intitulată Confirmări de citire, care este bifată implicit, iar dedesubt este scris un avertisment legat de ceea ce se va întâmpla dacă debifezi opțiunea. Dacă dorești să continui, atunci va trebui să debifezi această opțiune.

Astfel, din acest moment, expeditorii nu vor mai putea vedea dacă ai primit sau dacă ai citit mesajele pe care ți le-au trimis. Trebuie să ști că nici tu nu vei mai primi nici o confirmare de citire.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate