News

Ce NU trebuie să faci astăzi sub nicio formă, în lunea Rusaliilor. Este complet interzis! E mare păcat și vei avea ghinion tot anul

Ce NU trebuie să faci astăzi sub nicio formă în lunea Rusaliilor. Este complet interzis E mare păcat și vei avea ghinion tot anul
05 iun. / 08:31

Rusaliile sau Cincizecimea sau Pogorârarea Sfântului Duh reprezintă o sărbătoare de mare însemnătate pentru creștinii din întreaga lume. Ea marchează momentul în care Duhul Sfânt a venit în lume şi s-a pogorât peste Sfinţii Apostoli, iar la Ierusalim s-a întemeiat Biserica lui Hristos.

Creștinii merg la Biserică, în duminica Rusaliilor cu frunze de nuc, tei și spice de grâu pentru a fi sfințite și pentru ca apoi să le poarte noroc tot anul. A doua zi a acestei sărbători religioase este la fel de importantă ca și prima, așa că trebuie să respectați o serie de reguli, dacă nu vreți să aveți mult ghinion în perioada în care urma.

Tradiția spune că aceia care nu cinstesc aceste zile sfinte vor fi pedepsiţi de iele – zânele rele care, după spusele bătrânilor, ies noaptea şi fac dansuri pe câmp.

Ce este complet interzis să faci de Rusalii

Astăzi este complet interzis să te plimbi singur prin locuri neumblate, pentru că dacă eşti singur, eşti vulnerabil. Aşa că poţi întâlni un duh care să îţi poată face rău.

În vremuri străvechi, bărbaţii care umblau singuri de Rusalii purtau la brâu usturoi, frunze de tei sau fire de busuioc pentru a se proteja. În Mureş, tradiţiile sunt respectate.

Nu este bine nici să lucrezi în această zi pentru că atragi asupra ta mânia Rusaliilor, iar apoi vei avea mult ghinion. În plus, tot ce vei construi azi, se va surpa apoi.

În prima zi de Rusalii, credincioşii dau de pomană pentru sufletul celor care au plecat spre cele veșnice.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate