Câtă apă trebuie să bem de fapt pe zi pentru a fi hidratați și a ne feri de boli grave, printre care și cancerul, este o întrebare la care au fost date foarte multe răspunsuri. Renumitul neurochirurg, profesorul Vlad Ciurea a vorbit pe larg despre acest subiect în cadrul mai multor emisiuni și a transmis un mesaj clar.
Apa este extrem de importantă pentru organism și cea mai bună dintre toate ar fi cea alcalină. Cei care suportă apa minerală este bine să o consume, dar persoanele cu probleme la stomac, de exemplu, trebuie să o evite.
”Fiecare trebuie să bea orice apă îi place. Dar eu pledez pentru apa cu lămâie, la temperatura camerei sau ușor mai rece, și apa minerală face foarte bine, pentru că este încărcată cu minerale, dar cu toții știm că balonează. Nu toată lumea o suportă.
Personal, eu sunt foarte mare amator de apă minerală și am impresia că mă hidratează și îmi satisface senzația aceea de sete. Puțin rece, mă face să mă simt extrem de bine”, a spus Vlad Ciurea la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.
Renumitul medic a explicat și de ce este indicat ca odată cu înaintarea în vârstă să optăm pentru apa alcalină. Aceasta neutralizează acidul practic, care este provocat de supărările și nervii acumulați pe parcursul întregii zile.
”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.
În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, spunea Vlad Ciurea în urmă cu ceva timp podcastul lui Cătălin Măruță în urmă cu ceva timp.
Medicul a răspuns și la întrebarea câtă apă trebuie să bem pe zi. Să fie 2 litri, mai mult, mai puțin? Ei bine, există un răspuns clar și ferm și este bine să ținem cont de această indicație.
”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult.
Cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.
Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea și în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.