News

Banca Transilvania, pe locul 1 în topul celor mai sigure bănci din România! Pe ce poziție se află BCR, BRD sau Raiffeisen Bank. Clasamentul final

Banca Transilvania pe locul 1 în topul celor mai sigure bănci din România Pe ce poziție se află BCR BRD sau Raiffeisen Bank. Clasamentul final

Banca Transilvania este cea mai sigură bancă din România în momentul de față și asta pentru că se află pe locul 1 ca număr de active. Mai mult decât atât este lider detașat, având și o creștere procentuală de 7% față de anul precedent. Pronosticul se anunță unul favoranile și pentru viitor.

Topul celor mai sigure și stabile bănci din România în anul 2022 după active seamănă izbitor cu cel din 2021, deși au apărut câteva mici schimbări. Așadar Banca Transilvania rămâne lider autoritar cu active în valoare de 134 miliarde de lei, urmată de BCR cu 97,8 miliarde de lei ca active și BRD. cu 71,5 miliarde lei.

ING Bank a ajuns pe locul 4 și stă foarte bine în top, deși nu participă la fondul de garantare în România. Asta înseamnă că dacă aveți un depozit aici și banca dă faliment sau se întâmplă un caz de forță majoră, va trebuie să vă recuperați banii de la statul olandez și nu de la ce român, ceea ce va îngreuna lucrurile un pic.

CEC Bank urcă încet dar sigur spre top 3

ING Bank are active în valoare de 63,1 miliarde de lei, în timp ce principala rivală, Raiffeisen Bank a ajuns la 62 miliarde lei și se află pe 5. După scandalul Schengen, lucrurile au devenit complicate pentru băncile austriece, dar s-au redresat destul de bine.

Pe locul 6 se află CEC Bank, care are 61,8 miliarde active și care are o creștere procentuală de 22%. Enormă, ceea ce înseamnă că banca este în ascensiune și că se dezvoltă foarte bine.

Pe locul 7 s-a poziționat Unicredit Bank, iar pe 8 a urcat de pe 10 Exim Bank, după ce a preluat activele de la Banca Românească. A ajuns la 23 miliarde de lei și bifează o creștere de 56 de procente.

Locurile 9 și 10 sunt ocupate acum de Alpha Bank și OTP Bank cu 21,3, respectiv 19,9 miliarde de lei. Un lucru important de subliniat este că absolut toate băncile din top 10 și-au majorat activele. Cele mai mari creșteri au fost înregistrare de CEC Bank și Exim Bank, iar cele mai mici de Raiffeisen Bank și ING Bank.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate