News

Atenție pensionari! Când începe, de fapt, majorarea pensiilor. S-a stabilit oficial cât vor crește

Atenție pensionari Când începe de fapt majorarea pensiilor. S-a stabilit oficial cât vor crește

Pensionarii din România primesc în sfârșit o veste bună. Ministrul Muncii a spus când cresc din nou pensiile, dar și ce se întâmplă cu reforma din sistem.

Pensionarii din România vor mai avea de așteptat câteva luni până la majorarea pensiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că autoritățile s-au mobilizat.

Ce se întâmplă cu reforma pensiilor și când se fac majorări? Potrivit acestuia, garantat, pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, deci în mai puțin de jumătate de an.

Mai mult de atât, ministrul Muncii susține că până în luna septembrie, va fi deja finalizată noua formulă de lege care va fi apropiată în cadrul Guvernului.

Momentan se lucrează atât la legea pensiilor, cât și la legea salarizării. De asemenea, se dorește în prim plan rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare al pensiilor.

Dacă vor exista schimbări, spune ministrul Muncii, totul va fi anunțat public. Cel mai probabil însă, sunt șanse mari ca lucrurile să meargă conform planului.

Ce se întâmplă cu pensiile și când se majorează

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim.

De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune. Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor.

Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a promis ministrul PSD al Muncii.

Totodată, acesta a mai punctat că recalcularea pensiilor nu va fi amânată și că toți pensionarii dezavantajați vor fi reuși în sfârșit să beneficieze de corectitudine.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate