News

Anunț extrem de trist despre medicul Monica Pop! Ce se întâmplă cu boala ei, cancerul. Este o veste care a întristat pe toată lumea

Anunț extrem de trist despre medicul Monica Pop Ce se întâmplă cu boala ei cancerul. Este o veste care a întristat pe toată lumea

Medicul Monica Pop are probleme grave de sănătate. Totuși, ea a decis să împărtășească cu restul pentru a-i încuraja pe cei care trec prin astfel de probleme.

Monica Pop se confruntă cu cancerul, dar preferă să fie pozitivă, fiind un exemplu de urmat. Totuși, mulți s-au întristat când au aflat că aceasta încă se lupta cu boala, cu tratamentele chinuitoare și cu operațiile.

”Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”).

În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori… vindecabilă! Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării.

Monica Pop spune că s-a tratat doar în România

Monica Pop a mai precizat că s-a tratat doar în România. Ea a mai spus că este important ca bolnavii să facă tratament și să nu întrerupă activitatea.

”Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum! Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea.

Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a precizat Monica Pop pe rețelele de socializare.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate