News

Alimentele care ar trebui să aibă un preț mai mic în magazine decât până acum! Decizie de ultimă oră de la Guvern. Adio adaos comercial

Alimentele care ar trebui să aibă un preț mai mic în magazine decât până acum Decizie de ultimă oră de la Guvern. Adio adaos comercial
Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Putem spune adio pentru adaosul comercial. Se anunță reduceri masive la anumite alimente, conform unei noi măsuri pe care Guvernul vrea să o pună în practică.

Prețul laptelui a scăzut, însă Executivul nu vrea să se oprească doar aici. Se are în plan plafonarea prețurilor la numeroase alimente de bază.

Se pare că adaosul comercial ar urma să fie redus în cazul lor. Deși comercianții vor avea de pierdut, iată că românii vor fi cei mai fericiți, sau cel puțin acestea sunt planurile Guvernului.

Vizate sunt alimentele precum carnea, ouăle, făina, uleiul și evident și fructele și legumele. Și prețul laptelui rămâne redus, astfel că oricine poate face cumpărături în curând la prețuri mai mici.

Marcel Ciolacu, noul premier al României, spunea că în această săptămână se lucrează la o ordonanță de urgență care prevede, printre altele și plafonarea adaosului comercial.

Cât de mult ar urma să scadă prețurile la alimentele de bază

Asta în condițiile în care o lege în acest sens nu există până acum, deși ar cam fi nevoie. Mai departe, comercianții vor decide prețurile lor, după criteriile pe care le ai.

Totuși, trebuie spus că adaosul comercial variază între 30 și chiar și 300%. Depinde de fiecare comercial cât vrea să îl reducă, însă noile prețuri ar putea să se resimtă în buzunarul românilor.

Cei de la Antena 3 au dat exemplu prețul unui borcan de dulceața. La producător costă 14 lei, iar în magazine chiar și 20 de lei sau poate chiar mai mult.

Rămâne de văzut dacă într-adevăr, ordonanța va fi finalizată și pusă în practică. Deși i-ar bucura pe români, având în vedere explozia de prețuri sunt însă și alte lucruri nespuse.

Analiștii spre exemplu se tem ca nu cumva plafonarea adaosului comercial să aibă efecte secundare. Cu alte cuvinte, orice plafonare a prețurilor ar putea duce la penurie, avertizează aceștia.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate