News

Alertă în magazine de Florii! Peștele extrem de periculos pe care românii nu trebuie să îl cumpere. Anunțul ANPC

Alertă în magazine de Florii Peștele extrem de periculos pe care românii nu trebuie să îl cumpere. Anunțul ANPC

Cu apropierea sărbătorii de Florii, când tradiția românească impune consumul de pește, este esențial să acordăm o atenție sporită calității și siguranței alimentelor pe care le achiziționăm.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine în întâmpinarea consumatorilor cu câteva sfaturi practice pentru a evita eventualele probleme legate de proaspătul pește de Florii.

Aspectul proaspăt și curat al peștelui este un indicator esențial al calității acestuia. Evitați produsele cu suprafață lipicioasă sau cu pete de mucegai, care ar putea indica o stare necorespunzătoare a peștelui.

Verificați întotdeauna eticheta produsului pentru a vă asigura că acesta are o dată de expirare clară. Produsele de pește preambalate ar trebui să fie etichetate corespunzător, astfel încât să puteți fi siguri de prospețimea lor.

Nu uitați să solicitați bonul de casă la finalizarea cumpărăturilor. Acesta poate fi crucial în cazul în care trebuie să faceți reclamații ulterioare cu privire la calitatea produsului achiziționat.

La ce trebuie să fii atent dacă iei pește congelat

Dacă optați pentru produse de pește congelate, asigurați-vă că acestea sunt comercializate în stare congelată și că la decongelare nu prezintă modificări de gust sau miros care ar putea indica o alterare a produsului.

Acordați atenție ambalajului produselor de pește. Evitați achiziționarea produselor care prezintă aglomerări sau gheață în ambalaj, precum și cele la care ambalajul este murdar sau degradat.

„O abatere frecvent întâlnită în cadrul acţiunilor de control, desfăşurate în anii anteriori, este nerespectarea condiţiilor de depozitare şi expunere la comercializare, respectiv: peşte expus în condiţii necorespunzătoare direct pe paviment, peşte care prezenţa modificări organoleptice. Solzi desprinşi, consistentă flască a muşchiului, peşte şi produse din peşte depozitate în afară spaţiului frigorific, la temperatura mediului ambient, într-un depozit neamenajat şi neautorizat, peşte sărat (sprot şi plătică) depozitat în agregat frigorific, dar care nu asigura temperatura de depozitare stabilită de producător”, au transmis reprezentanţii ANPC.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate