News

Ai cumpărat vreodată de la Dedeman? Anunț de maximă importanță pentru toți românii. Este decizia patronilor, frații Pavăl

Ai cumpărat vreodată de la Dedeman Anunț de maximă importanță pentru toți românii. Este decizia patronilor frații Pavăl

Ai cumpărat vreodată de la Dedeman? Foarte bine. Retailerul s-a impus pe piață prin prețuri foarte competitive și a reușit să-și fidelizeze clienții, care au crescut de la an la an. Frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii magazinelor, au reușit astfel să-și sporească enorm averea, iar banii câștigați au fost reinvestiți în alte business-uri.

În această perioadă, plouă cu promoții la Dedeman, mai ales după un anunț care a lăsat pe toată lumea mască. Pentru prima dată, Dragoș și Adrian Pavăl au intrat separat în topul miliardarilor Forbes la nivel internațional. Fiecare deține în portofoliu sume enorme.

Cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, Dragoș Pavăl, este al doilea cel mai bine clasat antreprenor român în ediția din acest an a topului Forbes (locul 1.725 global vs 1.818 anul trecut).

Adrian Pavăl, alături de fratele său Dragoș, fondatorii Dedeman,  a urcat 174 de poziții în clasament, până pe locul 2.404. Averea lui Pavăl a crescut de la 1 miliard la 1,1 miliarde de dolari, potrivit calculelor Forbes. Ediția din acest an a topului Forbes include 2.640 de miliardari în dolari, în scădere ușoară de la 2.268 de persoane în 2022. Averea cumulată a miliardarilor prezenți în top s-a redus cu 500 miliarde de dolari, până la 12,2 trilioane de dolari. În premieră, clasamentul global este condus de un francez.

Cine este în prezent cel mai bogat om din lume

Este vorba despre Bernard Arnault, principalul acționar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare retailer de bunuri de lux, cu o avere care se ridică la 211 miliarde de dolari.

În top 2000 miliardari ai lumii se regăsesc mai mulți români. Ion Țiriac este din nou cel mai bogat român și a urcat puternic în clasament. Mai exact acum se află pe locul 1.516, având o avere estimată la 2 miliarde de dolari. De subliniat că este cu aproximativ 300 de poziții mai sus comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

Daniel Dines, cel mai bine clasat român în top în ultimii doi ani, a coborât pe locul 1.804, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari, în scădere de la 2,9 miliarde de dolari în 2022, spun jurnaliștii de la profit.ro. Anul trecut, fondatorul UiPath se află pe poziția 1053.

Lista miliardarilor români îi mai include, în acest an, pe Ion Stoica și Matei Zaharia, doi dintre fondatorii companiei americane de software Databricks, precum și pe Adrian Pavăl. Ion Stoica și Matei Zaharia își împart locul 2.259 în clasamentul global, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari fiecare, în scădere de la 1,6 miliarde de dolari anul trecut.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate