News

Ai contract cu ENEL? Ce trebuie să faci urgent pentru a plăti facturi mai mici la curent. Altfel prețul poate crește enorm

Ai contract cu ENEL Ce trebuie să faci urgent pentru a plăti facturi mai mici la curent. Altfel prețul poate crește enorm

Fie că ai contract cu ENEL, ENGIE, ori E.ON, ar fi bine să cunoști câteva detalii suplimentare despre factura ta. S-ar putea să nu știi aceste informații.

ENEL România își informează constant clienții cu privire la posiblitatea de a plăti facturi mai mici, ori diferite modalități prin care se poate face economie.

De această dată, anunțul ENEL vizează factura din Piața Concurențială. Astfel, orice client poate să vadă informațiile de care are nevoie, la doar un click distanță.

„Găsești aici un exemplu de Factura din Piață Concurențială* și aici un exemplu ilustrativ al unei Facturi din Piață Reglementată. Ilustrațiile sunt relevante pentru legislația din vigoare (Legea 206/11.07.2022 aplicabilă din data 14.07.2022 si OUG 119/01.09.2022).

Ele vin să completeze măsurile dedicate pieței energiei electrice și gazelor naturale prevăzute de O.U.G. nr. 27/2022, aplicabile perioadei 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025”, se arată în anunțul celor de la ENEL România.

Ce trebuie să știe persoanele vulnerabile care au contract cu ENEL ori E.ON

Amintim că anterior, cei de la E.ON România au venit cu o serie de informații referitoare la OUG nr. 166/2022 și persoanele care pot beneficia de cardul de energie.

Sursa citat le reamintea clienților că deși o persoană se poate încadra în mai multe categorii de persoane vulnerabile, aceasta nu poate beneficia decât o singură dată de un sprijin pentru compensarea prețului la energie.

„Cine stabilește dacă o persoană se încadrează în categoria persoanelor vulnerabile avute în vedere de OUG nr. 166/2022 ? Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va întocmi și comunica lista potențialilor beneficiari în baza căreia se va emite cardul de energie.

Dacă mă încadrez în mai multe categorii de persoane vulnerabile, pot beneficia de mai multe ori de compensarea prețului la energie ? Persoanele care se încadrează în mai multe categorii de persoane vulnerabile pot beneficia o singură dată de sprijin pentru compensarea prețului la energie”, se arată în mesajul celor de la E.ON România.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate