News

Ai contract cu ENEL, ENGIE sau E.ON? Facturile la energie pot fi plătite doar pe jumătate. Ce trebuie să facă rapid toți clienții

Ai contract cu ENEL ENGIE sau E.ON Facturile la energie pot fi plătite doar pe jumătate. Ce trebuie să facă rapid toți clienții

Fie că ai contract cu ENEL, ENGIE, sau E.ON, ar fi bine să știi că există posibilitatea să plătești facturi cu mut mai mici, poate chiar jumătate din prețul acestora.

Cum este posibil? Nu contează că ești abonat ENEL, ENGIE, ori E.ON. Important de știut este că banii europeni ar putea asigura compensarea facturilor.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu experții Comisiei Europene. În urma discuțiilor purtate, s-a ajuns la un acord care prevede ca aproximativ jumătate de miliard de euro dintr-un program de investiții cu fonduri europene pe care nu am fost în stare să-l implementăm, să fie folosit pentru a plăti facturile la energie.

Câți bani sunt la mijloc și câte persoane ar putea beneficia de un astfel de ajutor? Numărul beneficiarilor nu este unul clar. Cert este însă că după negocierile de la Bruxelles, s-a ajuns la un acord de principiu ca aproximativ 500 de milioane de euro, dintr-un program de investiții pe care riscăm să îl pierdem, să fie folosite pentru plata facturilor la energie.

Ce trebuie să știe cei care au contact cu ENEL, ENGIE, ori E.ON

Mai pe scurt, Digi 24 scrie că România nu a folosit banii respectivi pentru programul de investiții. Drept urmare, Comisia Europeană a fost de acord în final ca banii să fie mutați în fondul de tranziție energetică, din care se compensează în acest moment facturile la energie.

Drept urmare, banii pe care România nu trebuie să îi mai folosească acum pentru plata facturilor vor putea fi folosiți în alte scopuri. Trebuie spus însă că în ultimele zile liderii Guvernului au anunțat că sunt bani pentru decontarea facturilor.

Astfel, sunt șanse mari ca suma imensă despre care vorbim să ajungă să fie folosită pentru acoperirea deficitului bugetar. Rămâne de văzut cum se vor descurca Marcel Boloș și Virgil Popescu, care sunt nevoiți să pună la punct procedurile tehnice pentru ca decontarea facturilor cu fonduri europene să se poată realiza.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate