Economie

ENEL, anunț important pentru toți clienții companiei. Sunt probleme mari în sistem. Ce se va întâmpla cu facturile pe lunile februarie și martie

ENEL anunț important pentru toți clienții companiei. Sunt probleme mari în sistem. Ce se va întâmpla cu facturile pe lunile februarie și martie
14 mai / 11:27

Nu numai Hidroelectrica are probleme legate de facturare, ci și ENEL pe partea de gaze naturale. Românii vor avea parte de un adevărat șoc în perioada următoare, atunci când se vor uita pe facturi. Dacă până acum au stat liniștiți, cu siguranță zilele următoare vor trebuie să umble serios la buget.

Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare ENEL Energie/ ENEL Energie Muntenia, a anunţat cum vor veni facturile la gaze naturale pentru lunile februarie-aprilie 2023. De precizat că până în acest moment, clienții nu știu cât au de plată nici pentru lunile octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie.

„Zilele acestea emitem facturile pentru perioada de consum octombrie-ianuarie, iar pe parcursul lunii mai vom emite facturile aferente consumului lunii februarie și luna martie”, a spus Ioana Krekan, scrie dcnews.ro.

„Facturile pentru lunile de consum februarie, martie și aprilie, vor fi emise pentru fiecare lună de consum în parte. Am intrat deja într-un flux normal de facturare”, a completat Ioana Krekan.

Cum se pot folosi românii de cardurile de energie primite de la stat

Românii au dreptul să achite cu aceste carduri facturile la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate