News

Ai cont sau card la Banca Transilvania, CEC Bank sau BCR? Ce trebuie să faci urgent. Altfel poți pierde accesul la banii tăi

Ai cont sau card la Banca Transilvania CEC Bank sau BCR Ce trebuie să faci urgent. Altfel poți pierde accesul la banii tăi

BNR îi avertizează pe români cu privire la un fenomen des întâlnit în ultima perioadă. Cei care sunt prinși în plasă riscă să rămână fără bani în conturi. Fie că ai cont la Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank sau oricare alta, probleme sunt identice.

Banca Națională a României (BNR) atrage atenția asupra unei creșteri a postărilor deepfake care îl implică pe guvernatorul său, Mugur Isărescu, apărute pe diverse platforme și rețele de socializare.

În comunicatul emis luni, BNR informează că aceste videoclipuri, realizate prin tehnici de deepfake, folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului pentru a încuraja publicul să facă investiții financiare pe o platformă fictivă.

Banca Națională a României nu face recomandări sau propuneri de investiții, iar videoclipurile respective sunt false și înșelătoare.

Deepfake este definit conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei drept orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video, creat cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a induce în eroare și a crea aparența că o persoană a rostit sau a făcut anumite declarații sau acțiuni.

BNR recomandă ca astfel de situații să fie raportate imediat

În cadrul comunicatului, oficialii BNR aduc la cunoștință publicului că, în cazul în care au fost înșelați de astfel de anunțuri false, este recomandat să raporteze imediat aceste situații autorităților competente.

Acest demers vine în contextul unei creșteri a preocupărilor legate de utilizarea tehnologiei deepfake în scopuri frauduloase, care pot afecta reputația și încrederea publicului în instituții sau persoane publice.

BNR subliniază importanța responsabilității în utilizarea tehnologiei și solicită colaborarea publicului pentru a preveni răspândirea informațiilor false și a manipulărilor.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate