WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații instalate pe telefoanele mobile ale românilor și nu numai. Nu există utilizat de smartphone care să nu o folosească.
Pentru că este atât de populară, aplicația a primit numeroase îmbunătățiri de-a lungul timpului, iar ea a ajuns în forma în care o știm azi, cu funcționalitățile de acum. Așadar, orice utilizator al aplicației a văzut funcționalitatea numită status.
Această funcție vă permite să partajați fotografii, clipuri video, text și, mai nou, înregistrări audio cu persoanele din lista de contacte. Fiecare stare are o limită de timp de 24 de ore înainte de a expira. Se aseamănă cu secțiunea de Story de la Instagram sau de la Facebook.
Deși statusurile pot fi o modalitate bună de a verifica ce fac contactele tale, ele pot deveni și enervante. WhatsApp nu vă permite să dezactivați această funcție în aplicație, dar cu o soluție simplă, este posibil să nu mai vedeți toate statusurile.
În primul rând, dacă doriți doar să păstrați statutul unui anumit utilizator din feed, este posibil să dezactivați statutul persoanei respective. Pentru a face acest lucru, mergeți pur și simplu la lista de actualizări recente și țineți apăsat pe statusul pe care doriți să îl dezactivați. Va apărea o fereastră pop-up pentru a vă confirma decizia. Faceți clic pe Mute. Acest lucru împinge actualizările de stare ale persoanei respective în secțiunea Actualizări mute.
Dar ce se întâmplă dacă doriți să blocați complet funcția? Prin eliminarea permisiunii de contact din aplicație, puteți bloca indirect actualizările de stare. Cu accesul la contact eliminat, WhatsApp nu poate confirma că aveți numerele salvate și nu vă va arăta actualizările de stare ale acestora.
Pentru a bloca funcția WhatsApp Status pe Android, trebuie doar să țineți apăsat pe pictograma WhatsApp din ecranul de pornire sau din sertarul de aplicații și să selectați Informații despre aplicație sau pictograma „i”. Faceți clic pe Permissions (Permisiuni) și selectați Contacts (Contacte) din lista de permisiuni permise. Alegeți Nu permiteți. Rețineți că este posibil să trebuiască să închideți și să deschideți aplicația pentru a efectua modificarea.
Un proces similar, dar puțin mai lung, funcționează pe iOS. Va trebui să deschideți aplicația Settings (Setări), să navigați la Privacy & Security (Confidențialitate și securitate) și să selectați Contacts (Contacte) din lista de permisiuni. Ar trebui să vedeți o listă cu toate aplicațiile care au acces la această permisiune. Găsiți WhatsApp în listă și activați comutatorul de lângă ea.
WhatsApp pierde accesul la lista de contacte, ceea ce înseamnă că nu veți putea vedea numele persoanelor care vă trimit mesaje și nici nu veți putea adăuga noi contacte. Acest lucru poate fi problematic dacă aveți mai mult de câțiva prieteni care vă trimit mesaje ocazional. Cu toate acestea, dacă sunteți în stare, aceasta poate fi și o provocare amuzantă pentru a învăța să recunoașteți oamenii după pozele de profil sau numerele de telefon.