News

Ai centrală termică de apartament? Greșeala care îți crește enorm factura la curent. Verifică urgent acest detaliu

Ai centrală termică de apartament Greșeala care îți crește enorm factura la curent. Verifică urgent acest detaliu

Ai centrală termică de apartament și vrei să reduci costurile în timpul iernii? Află că un obicei poate să îți majoreze factura, așa că mai bine ții cont de următoarele sfaturi.

Cei mai mulți români care au centrală termică de apartament au și pornit-o deja. Temperaturile au scăzut, astfel că în casă avem nevoie de o temperatură optimă.

Dacă vrei însă să ai și cald în casă și să nu plătești nici o factură prea mare, află că există soluții. Nu mai fă această greșeală și vei observa rezultatele.

Multe persoane închid centrala termică atunci când pleacă de acasă, fie pentru câteva zile, fie pentru câteva ore. Ei se gândesc că în acest mod reduc costurile la încălzire, dar adevărul e altul.

Ce trebuie să știi dacă ai centrală termică de apartament

Există riscul ca instalația să aibă probleme, iar la temperaturi scăzute, țevile să înghețe. Astfel, ai grijă ca dacă ai acest obicei să apeși butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare.

De asemenea, un alt factor important este consumul, mai exact presiunea din centrală. Dacă observi că aceasta scade sub 0,5 bari, ar fi bine să afli pe un se pierde apă.

Dacă în schimb presiunea a scăzut din alte motive, crește-o până la 1,5 Bari, dar niciodată sub 2,5 Bari. Iar dacă situația nu se recrează, atunci cere ajutorul unii specialist.

Dacă vrei să ai cald în casă și central termică să funcționeze, aceasta are nevoie de asemenea și de o revizie. Totodată, nu uita nici de aerisirea caloriferelor, pentru că diferența o să o simți la final când vine factura lunară.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate