News

Adio programul Rabla! Se schimbă complet. Ce fel de mașini ar trebui să cumpărați mai nou pentru a putea primi ajutorul de la stat

Adio programul Rabla Se schimbă complet. Ce fel de mașini ar trebui să cumpărați mai nou pentru a putea primi ajutorul de la stat

Șoferii au parte de o veste proastă din partea Guvernului. Cei care sperau să își ia mașini mai interesante prin programul Rabla riscă să nu mai poată face asta.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, a anunțat recent modificări semnificative în Programul Rabla, după ce a constatat că mulți români își achiziționează mașini de lux folosind fonduri publice.

Una dintre principalele modificări propuse este plafonarea programului Rabla, atât în varianta sa tradițională, cât și în cea destinată autovehiculelor electrice.

Plafonarea va impune un prag maxim de preț pentru mașinile ce pot fi achiziționate prin acest program, eliminând astfel posibilitatea ca voucherele oferite de stat să fie folosite pentru achiziționarea de mașini de lux, cum ar fi cele Tesla.

Pragul ar putea scădea la 40.000 de euro

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că nu este corect să se ofere vouchere pentru mașini de lux și că va scădea pragul de adresabilitate pentru a se asigura că programul Rabla ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de el.

Plafonarea programului Rabla la autovehicule cu prețuri între 10.000 și 15.000 de euro pentru varianta tradițională și între 30.000 și 40.000 de euro pentru varianta destinată autovehiculelor electrice va contribui la stimularea vânzărilor în aceste segmente.

Modificările nu numai că vor proteja fondurile publice, asigurându-se că acestea ajung la cei care au cu adevărat nevoie de sprijin, dar vor și promova autovehiculele mai prietenoase cu mediul și vor ajuta la menținerea unor standarde de preț accesibile pentru cetățenii români.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate