News

Aceste persoane NU mai trebuie să plătească impozit! În plus, pot primi și bani de la stat! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Aceste persoane NU mai trebuie să plătească impozit În plus pot primi și bani de la stat Ce condiții trebuie să îndeplinească

Există persoane în România care nu trebuie să plătească impozit. Mai mult de atât, ei pot beneficia și de alte beneficii din partea statului.

Sunt persoane care nu trebuie să plătească impozit în România. Nu doar că sunt scutite de achitarea impozitului pe venit, ci și de contribuțiile de asigurare socială, impozit la casă, teren, ori alte lucruri de acest gen.

Este vorba depsre persoanele care suferă de dizabilități. Iar pe lângă faptul că nu plătesc impozit, ele se bucură și de reduceri sau scutiri la plata anumitor taxe.

Toate aceste prevederi sunt menționate între lege și în vizează pe cei care au gradul I de invaliditate. Aceste persoane sunt nevoite să prezinte un dosar cu șapte documente importante însă pentru a beneficia de toate aceste lucruri.

Este vorba depsre o cerere completată și semnată pentru scutire de impozit, un certificat de încadrare în rad de handicap sau invaliditate. De asemenea, mai este nevoie și de o copie după cartea de identitate a persoanei vizate, și soțului, soției sau reprezentantului legal.

Românii care pot să primească și peste 300 de lei de la stat

În dosarul respectiv mai este nevoie de o copie după certificatul de căsătorie, dar și de o copie după actul de proprietate pentru care se solicită scutirea, un extras de carte funciară, care să nu fie mai vechi de 3 luni și dovada numirii reprezentanților legali pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoana cu handicap grav sau accentuat sau persoana încadrată în gradul I de invaliditate.

Unde se depun documentele? La Direcția de Taxe de pe raza domiciliului fiecărui solicitant. Iar beneficiile continuă pentru persoanele cu handicap grav sau agravat.

Având în vedere situația în care se află, acestea mai pot beneficia de reduceri la transportul în comun, precum și pentru biletele de avion în funcție de gradul handicapului.

Persoanele cu dizabilități în schimb pot să primească asistență socială, cum ar fi medicală și socială, asistență la domiciliu, la consilierea psihologică și ajutor de urgență.

La acestea se maia Adaugă și concedii medicale suplimentare. Cei cu handicap mai primesc și o indemnizație de la stat de 368 de lei pentru handicap grav și 279 pentru handicap accentuat.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate