News

A crescut vârsta de pensionare de la 1 ianuarie 2023. Guvernul a încercat să ascundă noua lege. Toți românii sunt vizați

A crescut vârsta de pensionare de la 1 ianuarie 2023. Guvernul a încercat să ascundă noua lege. Toți românii sunt vizați

Vârsta de pensionare a crescut de la 1 ianuarie pentru o categorie de români. Totuși, Executivul a apelat la o metodă discretă pentru a crește vârsta de pensionare.

Executivul a decis creșterea vârstei de pensionare pentru femeile din România. Ele nu se vor mai putea pensiona la vârsta de 61 de ani și 9 luni.

Inițiativa, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, arată că femeile se vor putea pensiona de la vârsta de 62 de ani. Aceasta va crește treptat. În 2023, femeile ar trebui să iasă la pensie la vârsta de 63 de ani . În 2035, aceasta ar trebui să fie de 65 de ani pentru femei.

De asemenea, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, în timp ce stagiul minim complet va crește la 32 de ani. În decembrie 2022, acesta a fost de 31 de ani și 11 luni.

Vârsta de pensionare a crescut în România

Nu este prima dată când vârsta la care se poate ieși la pensie crește și România și nu va fi nici ultima, având în vedere informațiile precizate mai sus.

Franța și Germania au trecut și ele printr-o astfel de schimbare. În Franța, aceasta este de 62 de ani, față de 60 cum era înainte. În acest timp, în Germania, aceasta a crescut pe baza unui sistem gradual, cu câțiva ani în fiecare generație, scrie România TV.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate