Investigații

Presiune mare pe DNA pentru a influența cursul anchetei medicului decedat, Cornel Petreanu. Acuzații extrem de grave la adresa managerului Beatrice Mahler. Mii de doctori sunt dezgustați

Presiune mare pe DNA pentru a influența cursul anchetei medicului decedat Cornel Petreanu. Acuzații extrem de grave la adresa managerului Beatrice Mahler. Mii de doctori sunt dezgustați

Decesul neașteptat și extrem de trist al medicului Cornel Petreanu, unul dintre cei mai buni chirurgi toracici pe care i-a avut România vreodată, a revoltat mii de medici din întreaga țară. Reamintim că acesta era anchetat de DNA pentru luare de mită, după ce șefa lui directă, Beatrice Mahler managerul Institului Marius Nasta, i-a făcut plângere penală în secret.

De precizat că niciun pacient nu s-a plâns justiției din cauza doctorului Cornel Petreanu. Mai multe surse din spitalul Marius Nasta spun că Beatrice Mahler urma să fie schimbată din funcție și că de trei ani de zile instituise teroare în jurul ei. Reamintim că aceasta a fost inițial asistentă medicală și a urmat apoi cursurile Facultății din Oradea, o instituție de învățământ mai slab cotată, față de celelalte, alături de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, cu care are o relație extrem de apropiată.

Așa cum se întâmplă în România, managerii spitalelor sunt propulsați politic în funcții și nicidecum pe merite. Apoi aceștia fac tot felul de achiziții suspecte și încep să umilească medicii de top, care au ceva de comentat împotriva modului de coducere. Au timp să apară des la televizor și să lege relații de prietenie, unele pe contracte plătite din bani publici, cu diverși jurnaliști de impact, care apoi îi promovează sau le acoperă neregulile când acestea ies la suprafață.

Beatrice Mahler a fost și încă este o abonată a televiziunilor, astfel că mulți s-au întrebat dacă nu cumva aceasta vrea să-și schimbe job-ul. Ca să stai atât de mult timp în platourile Antena 3, RTV sau Digi24, îți trebuie mult timp la dispoziție.

Beatrice Mahler pune presiune pe DNA? Sau DNA pe Beatrice Mahler? Justiție injustă

Au apărut pe rețelele de socializare foarte multe acuzații grave la adresa lui Beatrice Mahler, care ar fi încălcat legea, punând presiune pe DNA. Practic a intervenit în Justiție, încercând să influențeze cursul anchetei, ceea ce este de nepermis. În plus, nu a respectat dreptul la imagine, iar ca urmare a umilinței publice, doctorul Cornel Petreanu a murit. Un om care a salvat mii de vieți și care urma să fie înger și pentru alții a decedat. Sunt foarte mulți pacienți care vor avea enorm de suferit acum.

„Atenție la managerul diavol: Denuntatorul, ca e el manager, ca e el medic, NU are ce sa caute in emisiuni televizate sau de orice fel sau conferinte de presa, cum este cazul aici. Nu e legal si compromite ancheta. Ma intreb cine permite acest lucru si de ce nu exista sanctiune conform legii? Spaga este ilegala in orice fel o privim. Dar nu este cazul sa amestecam lucrurile si sa facem confuzii.

Si denuntatorul si medicii implicati trebuiau sa beneficieze de protectie si confidentialitatea datelor, ceea ce nu s-a intamplat intr-un stat de drept. Cine a sfatuit denuntatorul sa iasa in conferinta de presa l-a condamnat la imagine publica si incalcarea confidentialitatii persoanelor implicate. Aceste aspecte, inclusiv mesajul NU mai luati spaga sunt conform Legii si Legea trebuie respectata atat de medici cat si de manageri, jurnalisti, procurori, etc

Orice reprezentant de Institutie a statului nu trebuie sa incalce drepturile omului, nu trebuie sa declare ca solidarizarea cu suferinta mortii unui coleg este afectare de constiinte. Cine sustine aceaste aberatii trebuie sa se retraga din aceasta schema de gandire”, a scris un internaut pe Facebook.

Noi am primit mai multe mesaje la redacție din partea unor medici, care au transmis că sunt revoltați de situație și se gândesc să plece din spitalele de stat. Situația este mult mai gravă decât se prezintă. Prețurile în sistemul privat sunt extrem de mari și nu toată își permite o internare de acest tip. Ajunși în situații limită, oamenii vor ajunge să aștepte doar ajutor divin pentru că nu va mai avea cine să facă intervențiile complexe. Managerii politici care fac spectacol la televizor și sunt campioni la vorbe, din păcate sunt cam repetenți în sălile de operație.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult