Investigații

Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, acuzat de tentativă de omor și răpire. Chirurgul mai are încă 8 dosare penale pe rol. Ce spun autoritățile

Managerul Spitalului Găești Laurențiu Belușică acuzat de tentativă de omor și răpire. Chirurgul mai are încă 8 dosare penale pe rol. Ce spun autoritățile

Laurențiu Belușică, actualul manager al micuțului Spital Orășenesc Găești este acuzat în prezent de tentativă de omor și răpire minor, după ce au fost depuse mai multe plângeri penale pe numele lui, atât la Târgoviște, cât și la București.

Medicul are sapte copii cu mai multe femei și niciunul dintre aceștia nu a dorit să păstreze legătura cu el. Ba chiar unul dintre fii l-a dat în judecată și a și câștigat. Singurul băiețel la care mai avea acces, este cel pe care l-a avut din ultima căsătorie. În vârstă de doar nouă ani, copilul a dorit să-și vadă și tatăl, iar mama nu i-a refuzat acest drept.

În urmă cu o săptămână, Laurențiu Belușică nu l-a mai adus acasă pe copil la ora convenită, încălcând practic programul de vizite. Mai mult, nici nu a mai răspuns la telefon. A fost urmărit prin tot orașul Târgoviște de Poliție, a lovit o mașină, apoi a încercat să dea peste fosta soție și actualul soț al acesteia cu propriul autovehicul, iar într-un final a fost oprit.

Instanța a emis un ordin de restricție împotriva lui, iar Laurențiu Belușică nu mai are voie să se apropie la mai puțin de 300 de metri de copil, după ce s-a ajuns la concluzia că acesta a pus în pericol viața propriului fiu.

Laurențiu Belușică a creat mari scandaluri peste tot pe unde a fost. Cine-l apără?

Laurențiu Belușică a lăsat urme peste tot pe unde a fost. În vârstă de 62 de ani, acesta a plecat cu mare scandal de la Spitalul MAI, Gerota, fiind practic obligat să se pensioneze la doar 55 de ani. Încasează însă pentru doar 19 ani de activitate acolo aproximativ 18.000 de lei. Asta doar PENSIA, pentru că mai are și un salariu astronomic, despre care vom vorbi mai jos.

Au fost multe acuzații la acel moment, dar cumva toate au fost ascunse sub preș. S-a căzut la pace doar pentru că medicul a acceptat în cele din urmă să părăsească instituția.

A circulat și o poveste cum că Laurențiu Belușică și-ar fi amenințat cu o armă un coleg chiar în sala de operații. Apoi alți medici ar fi făcut un scut uman și ar fi cerut ca acesta să nu mai fie primit în spital. Chestionat despre subiect, managerul Spitalului Găești s-a schimbat la față, dar nu a recunoscut nimic. Totuși nu a negat că are permis de port armă, ceea ce poate fi extrem de periculos în situația de față.

După „aventurile” de la Spitalul Gerota, doctorul Laurențiu Belușică a rămas totuși cu un dosar penal pe rol, care datează încă din anul 2016: deces în urma unei operații chirurgicale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 instrumentează cazul și în acest moment, iar fiul pacientei decedate încă așteaptă să i se facă dreptate.

În anul 2020, lui Laurențiu Belușică i s-a mai deschis un dosar penal: divulgarea secretului profesional în calitate de medic, iar din 2021 până în 2023 au mai apărut și alte dosare la DNA, dar și la Parchet, pentru abuz în serviciu și furt de curent electric.

Laurențiu Belușică nu s-a oprit cu conflictele și a continuat să facă circ peste tot pe unde a mers. Călărași a fost prima oprire de mare impact. Acolo a ocupat funcția de director medical și doar cu ajutorul presei, acesta a fost convins să părăsească zona. O simplă căutare pe Google arată zeci de articole despre scandalul provocat de actualul manager.

Reușește să sucească mințile femeilor. Ciudat, dar poveștile se repetă în lanț

În cariera lui plină de dosare penale sau civile (peste 30 până în prezent) a ajuns și la Spitalul Malaxa, unde din nou a făcut ravagii. Acolo ar fi avut mai multe aventuri cu asistente și doctorițe, iar lucrurile au luat-o din nou razna. De altfel se pare că Laurențiu Belușică ar fi un fel de Cassanova care reușește să le sucească mințile unor doamne și domnișoare, care îi cred toate poveștile de adormit copiii și mai mult decât atât unele mai încalcă și legea pentru el sau cel puțin asta ne-au povestit surse din cadrul tuturor spitalelor unde a activat. Și nu este vorba doar despre legile morale. Îi plac mult femeile căsătorite în special.

În tot acest context sumbru, Nicu Nicușor, cântăreț de muzică folk originar din județul Dâmbovița i l-a prezentat pe Laurențiu Belușică primarului orașului Găești Grigore Gheorghe, care probabil fără să se documenteze l-a numit manager la spital în anul 2020.

Nu a trecut prea mult timp și a început și aici un circ fără precedent. El este acuzat că a hărțuit-o pe doamna doctor Anca Stamate, chirurg de top, care a venit ca director medical la Găești, după ce în trecut lucrase la Cluj într-un spital de grad 1. Atenție, Spitalul Găești are abia gradul 4. Adică aici se opresc doar cazurile foarte simple.

De ce a început războiul cu Anca Stamate? Pentru că aceasta nu a fost de acord cu ilegalitățile comise de Laurențiu Belușică, managerul de spital cu cel mai mare salariu din România, peste 10.000 de euro, bani obținuți fără drept (DETALII AICI).

Acuzațiile la adresa managerului Laurențiu Belușică sunt în prezent foarte grave și multe la număr. Am contactat autoritățile statului, care au transmis că dosarele sunt în cercetare. Ceea ce este interesant este că absolut toți cei chestionați, fie politicieni, fie organe ale statului arată cu degetul către primarul Grigore Gheorghe, care l-ar apăra pe manager în ciuda nemulțumirilor celor din jur. Acesta spune însă că nu are ce să facă pentru că managerul și-a organizat concurs și că doar DSP îl poate penaliza acum.

Până în acest moment, reprezentanții DSP Dâmovița, conduși de directorul Sorin Stoica au primit multe documente care arată multe ilegalități comise de manager. De ce nu s-a luat încă atitudine rămâne o enigmă. Vom ancheta în detaliu și acest aspect, in ciuda amenintarilor primite.

CJAS Dâmbovița a răspuns că toate informațiile relevante au fost deja transmise către autorități, iar DSP Dâmbovița, așa cum am precizat, nu a răspuns complet până în acest moment la solicitările noastre, însă cazul este complicat și se așteaptă reacții în lanț.

Să sperăm că autoritățile statului vor interveni de data aceasta înainte să se întâmple vreo tragedie. În România ne-am obișnuit deja că prevenția nu există și toți apar în peisaj doar după ce faptele grave au fost comise. În general se lasă cu una, două demisii și se trece mai departe. De data aceasta, însă lucrurile par că merg în direcția corectă.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate