Investigații

Candidează Laura Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale 2024? Informația care aruncă-n aer toată scena politică. Legătura cu cazul Pantelimon (EXCLUSIV)

Candidează Laura Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale 2024 Informația care aruncă-n aer toată scena politică. Legătura cu cazul Pantelimon EXCLUSIV

În octombrie 2019, Laura Codruța Kovesi a fost numită procuror șef la Parchetul European, fiind puternic susținută de țările membre ale UE, dar și de partenerii strategici, SUA. Problemele ei privind candidatura au venit, culmea din România, iar una dintre marile ei rivale a fost procurorul Mihaela Iorga Moraru, un nume cheie în 2024, privind alegerile prezidențiale.

Cele două au intrat într-un conflict puternic în iulie 2017, când Kovesi, la acel moment procuror șef al DNA, a semnat un ordin de revocare a Mihaelei Iorga-Moraru din funcţia de procuror DNA pe motiv că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte.

Războiul dintre cele două nu s-a oprit aici. Totul a continuat printr-un duel al dosarelor. Mai exact, în noiembrie 2017, DNA anunța că în biroul Mihaelei Iorga Moraru au fost găsite mai multe bunuri neînregistrate și o sumă mare de bani, iar în februarie 2017, aceasta este trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, fiind acuzată că ar fi încercat să preia nelegal dosarul omului de afaceri Florian Walter, cu scopul de a-l scăpa de probleme.

Peste câteva luni, judecătoarea Silvia Cerbu anulează rechizitoriul DNA, Kovesi este demisă de la șefia DNA în 2018, iar Mihaela Iorga Moraru ajunge în martie 2019 procuror în cadrul Secției Specială de Investigare a Magistraților (SIIJ).

Ministrul PNL, Alina Gorghiu îi transmite un avertisment Laurei Codruța Kovesi prin Mihaela Iorga Moraru

Tot în martie 2019, Kovesi își anunță intenția de a candida la șefia Parchetului European și imediat i se deschid două dosare penale chiar de către Secția Specială,  unde se angajase și Iorga Moraru. Adina Florea era șefa departamentului respectiv, dar între timp s-a pensionat și a ajuns director executiv la Departamentul Juridic al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Anul 2019 a fost tot an electoral, iar Klaus Iohannis și-a asigurat un scrutin lin. Singura lui problemă ar fi fost o candidatură spontană a Laurei Codruța Kovesi. Deși Viorica Dăncilă, premier la acel moment s-a opus susținerii fostei șefe a DNA pentru locul visat la Parchetul European, președintele României a semnat ordinul.

Presiunile negative venite din România nu au contat deloc pentru partenerii externi, iar Franța chiar a decis să-și retragă candidatul pentru a se asigura că Laura Codruța Kovesi va prelua conducerea Parchetului European.

După anul 2019, numele Mihaela Iorga Moraru nu mai apare în spațiul public prea mult. DAR în ianuarie 2024, deci tot în an electoral, ministrul PNL, Alina Gorghiu o numește pe aceasta procuror-șef al Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în ciuda faptului că primește aviz negativ de la CSM.

Europa Liberă a scris pe larg despre selecția ei și puncta că la audierea din 10 ianuarie, întreaga comisie, cu excepția ministrei Gorghiu și a secretarilor de stat din Ministerul Justiției, s-a opus numirii Mihaielei Moraru Iorga în această funcție.

Concluzia trasă de secția de procurori a CSM după sesiunea de întrebări și răspunsuri:

„Nu are o viziune de ansamblu asupra activității secției, nu cunoaște realitățile existente la nivelul acesteia, nu are o viziune managerială integrativă, neputând indica soluții concrete, realiste și punctuale.”

Singurul care a dat AVIZ POZITIV pentru Mihaela Iorga Moraru a fost Alex Florența, procurorul general al României. 

Așadar cel mai mare dușman al Laurei Codruța Kovesi ajunge să fie numită în poziția de șefă în una dintre cele mai importante secții ale DNA fix în an electoral. Oare de ce? Să fie oare un avertisment?

Candidează Laura Codruța Kovezi la alegerile prezidențiale. DECIZIA este luată deja

La scurt timp după ce Mihaela Iorga Moraru ajunge în funcție apare dosarul Coldea Dumbravă, care este rulat zilnic în toată mass media, cei doi fiind prezentați ca răul suprem pe pământ. Greu de crezut că publicul a reținut sau a analizat acuzațiile, dar cu siguranță a receptat mesajul mafia coldistă.

Sursele News18.ro ne-au dezvăluit că Alina Gorghiu i-ar fi promis Mihaelei Iorga Moraru chiar șefia DNA. Rolul ei pare a fi de a o ține departe pe Kovesi de candidatură. Ce decizie a luat, însă fosta șefă DNA?

În paralel, în SUA, democrații o nominalizează pe Kamala Devi Harris pentru a ajunge prima femeie președinte din istoria SUA. În vârstă de 59 de ani, aceasta este licențiată în drept, iar în 2010 a devenit prima femeie de culoare aleasă procuror general al statului California. Cam seamănă pe alocuri cu Kovesi.

Conform informațiilor primite de News18.ro, însă Laura Codruța Kovesi nu vrea să candideze de la alegerile prezidențiale 2024, fiind axată pe job-ul de la Bruxelles. La cum arată scena politică, însă cu siguranță ar intra în turul 2, iar Nicoale Ciucă și implicit PNL ar înregistra un declin major. Așa că probabil au adus-o pe Mihaela Iorga Moraru pe post de scut.

Și PSD probabil ar avea de pierdut fiindcă anii de PR pentru Kovesi se văd și astăzi. Adică șansele ca aceasta să câștige alegerile prezidențiale, dacă ar candida, ar fi maxime. Chiar dacă ar fi probabil linșată pe TV, nu ar conta. O arată și rezultatul votului de la Primăria Capitalei, unde a câștigat Nicușor Dan care a fost făcut zi de zi la majoritatea televiziunilor de știri.

De altfel fosta șefă a DNA a mers și la meciurile de la UEFA 2024, când a jucat România și toți cei care au întâlnit-o au aclamat-o. Așa că da, șansele ar fi maxime.

Dosarul Pantelimon. A avut Alex Florența, procurorul general vreo influență?

Pe lângă marele dosar DNA instrumentat de Mihaela Iorga Moraru, în paralel mai apre încă unul, care pare a avea scopul de a crea emoția Colectiv și a de genera voturi tot pe zona de dreapta. Este vorba despre cazul PANTELIMON.

Procurorii scapă în presă referatul de arestare și cuprinde stenograme, care citite pe un ton grav, pot genera revoltă, oroare și mai ales teamă. Dosarul cu acuzațiile de CRIMĂ CU PREMEDITARE este, însă atât de vid, încât întreaga lume medicală se revoltă și ia atitudine, în timp ce posturile de știri le numesc criminale pe cele două victime. Două doctorițe necunoscute se trezesc într-un coșmar.

Denuțul din dosar este făcut de asistenta medicală Camelia Stamatoiu, directoare de îngrijiri la Spitalul Pantelimon, rudă cu fostul șel al Securității, adică SRI din vremurile vechi, Aristotel Stamatoiu. Aceasta recunoaște public că i-a scris un memoriu procurorului general, Alex Florența. Într-o săptămână, apar arestări și știri în lanț în întreaga mass medie în care două tinere doctorițe sunt făcute criminale. Nu se respectă dreptul la prezumția de nevinovăție al celor două doctorițe, sunt distruse în media și una dintre ele este numită insistent doamna cu coasa.

G4Media scrie pe  28 noiembrie 2023: Potrivit unor surse judiciare, Iorga Moraru a participat, alături de procurorul general al României Alex Florența, la nunta judecătorului CCR Gheorghe Stan zis Geani, fost șef al SIIJ.

VA URMA.

Despre cazul PANTELIMON am scris în detaliu și puteți afla detalii nespuse de mass media mai jos:

Cine sunt de fapt Bogdan-Emil Naș și Bogdan Muntianu, cei doi procurori care se ocupă de cazul Pantelimon? Informațiile care dau toată ancheta peste cap (EXCLUSIV)

Cine este Camelia Stamatoiu, adevărata „doamna cu coasa” din dosarul Pantelimon? Noi informații grave care răstoarnă tot cazul (EXCLUSIV)

Cine este Camelia Stamatoiu, adevărata „doamna cu coasa” din dosarul Pantelimon? Noi informații grave care răstoarnă tot cazul (EXCLUSIV)

Cum a apărut din neant cazul Pantelimon și de ce au fost alese fix Maria Miron și Mirela Păiuș pentru acuzațiile îngrozitoare? Ce rol a avut Elena Voicu, fosta șefă ATI (EXCLUSIV)

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult