Economie

Se taie din bani și beneficii pentru acești angajați! Este cea mai proastă veste. Decizia se aplică peste tot

Se taie din bani și beneficii pentru acești angajați Este cea mai proastă veste. Decizia se aplică peste tot

În urma unei decizii a Guvernului, voucherele de vacanță nu vor mai fi acordate pentru acești români și nici primele.

Mii de angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se confruntă cu o veste proastă în perspectiva lunii decembrie, când s-ar putea să piardă sume semnificative de bani acordate în mod tradițional pe lângă salarii. Potrivit informațiilor disponibile pentru anul 2022, CEO avea peste 10.000 de angajați.

Decizia de austeritate, adoptată recent și care vizează reducerea cheltuielilor de final de an, pune în pericol primele de Crăciun pentru salariații din sectorul bugetar, inclusiv cei de la CEO.

Sindicatul din Complexul Energetic Oltenia este în proces de elaborare a unui memorandum pe care intenționează să-l prezinte Executivului. Acest memorandum are scopul de a solicita Guvernului excluderea companiei din incidența ordonanței de austeritate, pentru a evita pierderea primelor de sărbători și a voucherelor de vacanță în 2024.

Primă de Crăciun de 3.000 de lei

Liderii sindicatelor se arată încrezători că se vor putea menține drepturile deja negociate în contractul colectiv de muncă, inclusiv prima de Crăciun, care, conform acestuia, este de 3.000 de lei. În plus, ei au declarat că vor face demersuri active pentru obținerea unei excepții de la prevederile ordonanței de austeritate pentru CEO.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a subliniat că există șanse să se obțină exceptarea de la Guvern și a asigurat angajații că vor primi primele de Crăciun.

„Le vom primi. Vom face în așa fel încât să fie primite primele de Crăciun. Există posibilități astfel încât această companie să fie exceptată de la prevederile acestei ordonanțe,” a declarat Mitrescu la Radio Infinit.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate