Economie

S-a stabilit clar până la ce dată vor mai fi valabile polițele auto RCA de la Euroins. Sunteți obligați apoi să vă cumpărați una nouă sau riscați amenzi usturătoare

S-a stabilit clar până la ce dată vor mai fi valabile polițele auto RCA de la Euroins. Sunteți obligați apoi să vă cumpărați una nouă sau riscați amenzi usturătoare

Ca urmare a deciziei Tribunalului București privind deschiderea procedurii falimentului Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. conform comunicatului de presa emis de către ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara)  va informam ca potrivit legislatiei in vigoare, politele emise la aceasta societate de asigurari vor mai fi valabile dupa cum urmeaza:

– pana la data de 08.09.2023 pentru toate tipurile de asigurari, adică inclusiv cele auto RCA (exceptand cele de garantii)
– pana la data de 07.11.2023 pentru politele de garantii (clasa 15 de asigurari)

După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

Câți bani pierd românii care au încheiat asigurări la Euroins

Va amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societăților de unde au achiziționat polițele, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).

Subliniem că poliţele RCA emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile, după ce compania a intrat în faliment, respectiv până pe 8 septembrie 2023, după care expiră automat.

Şoferii români care nu îşi denunţă poliţele, iar valabilitatea lor ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2023, vor pierde bani. În funcție de cât ați plătit pe poliță și câte luni veți rămâne practic descoperiți, puteți afla și fără ce sumă ați rămas.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate