Economie

Guvernul a decis: ce salarii vor primi profesorii de acum înainte. Majorarea va fi imensă. Greva trebuie să înceteze de urgență

Guvernul a decis ce salarii vor primi profesorii de acum înainte. Majorarea va fi imensă. Greva trebuie să înceteze de urgență

Guvernul a decis în cele din urmă să majoreze salariile profesorilor. Angajamentul luat de coaliție este una consistentă, iar dascălii se pot declara mulțumiți în momentul de față. Greva trebuie să înceteze. Deja copiii și părinții sunt exasperați, în special cei din an terminal, care au de dat examene importante.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că salariul unui profesor debutant va crește la nivelul salariului mediu brut pe economie, adică 6.789 lei.

Asta înseamnă că net un dascăl la început de carieră va încasa 3972 lei, o sumă destul de bună, dacă o comparăm cu cea primită înainte de grevă, care era puțin peste 2000 de lei.

Mesajul premierului Nicolae Ciucă

„Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate.

De aceea, ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ. Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație.

Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate