Economie

După falimentul Euroins, de unde poate fi cumpărată acum cea mai sigură poliță de asigurare. Este și cea mai ieftină

După falimentul Euroins de unde poate fi cumpărată acum cea mai sigură poliță de asigurare. Este și cea mai ieftină

Falimentul Euroins a creat mult scepticism în rândul cetățenilor, care deși au plătit sume consistente pentru polițe de asigurare, s-au trezit complet descoperiți. Asta la numai un an de la dezastrul City Insurance. Acum ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja anunță o manieră mai simplu și aparent mai sigură de a achiziționa asigurări.

„În România există o lege care spune că acea poliţă de asigurare împotriva dezastrelor este obligatorie, dar, din păcate, foarte puţini români au această poliţă, deşi are un cost rezonabil. (…)

De astăzi, în ghişeul.ro se pot achiziţiona aceste poliţe foarte uşor şi ele sunt nu doar cerute de lege, ci extrem de utile, pentru că, în cazul unor cutremure, inundaţii sau alte dezastre, aceste poliţe plătesc o sumă importantă pentru cei care le deţin. Şi noi îi încurajăm pe toţi românii, toate gospodăriile, să se protejeze prin această poliţă”, a declarat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a subliniat că în ultimul an s-a înregistrat „o creştere spectaculoasă” a numărului de utilizatori din ghişeul.ro şi a punctat că aproape 1,8 milioane români au în prezent cont pe această platformă.

Mașinile vor putea fi înmatriculate online

Ministrul Sebastian Burduja a lăudat județul Ilfov, care este astăzi cel mai digitalizat din România. El a precizat că sunt înrolate în ghişeul.ro aproximativ o treime dintre comune, circa 70% dintre oraşe şi municipii, cu excepţia unuia din judeţul Bihor, care are propria platformă de plăţi online, informează Agerpres.

Nu în ultimul rând, el a amintit că în şedinţa de Guvern de miercuri a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) privind digitalizarea înmatriculărilor auto.

Ministrul Burduja a punctat că prin această ordonanţă de urgenţă s-a creat cadrul legal prin care, după ce platforma tehnică la nivelul MAI va fi disponibilă, procedurile se vor putea desfăşura online.

El a estimat că peste 1,5 milioane de români îşi înmatriculează un autovehicul în fiecare an în România.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate