Economie

Dispar banii cash? Ce se va întâmpla cu plata în numerar în următoarea perioadă. Informația care NU s-a spus până acum

Dispar banii cash Ce se va întâmpla cu plata în numerar în următoarea perioadă. Informația care NU s-a spus până acum

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, iar obiceiurile de plată se schimbă constant, se pune întrebarea: vor dispărea banii cash complet din viața noastră? Deși mulți se întreabă acest lucru, perspectiva unei lumi fără numerar nu este unanim acceptată.

Recent, trendul global indică o diminuare a utilizării banilor cash în favoarea plăților digitale. Cu toate acestea, există voci critice care susțin că abandonarea totală a numerarului ar putea avea consecințe negative. O astfel de preocupare este exprimată de către persoanele în vârstă și cei fără acces la servicii bancare digitale, care ar fi afectați de această schimbare.

Băncile sunt considerate un factor important în această tranziție, multe dintre ele grăbind sfârșitul utilizării numerarului prin închiderea sucursalelor și promovarea tranzacțiilor digitale.

Acest lucru poate fi observat în Australia, unde utilizarea smartphone-urilor pentru plăți este în creștere, iar numerarul pare să piardă teren rapid. Cu toate acestea, opiniile sunt împărțite, iar unele voci atrag atenția asupra riscurilor de securitate asociate cu plățile digitale.

Numărul persoanelor care folosesc bani cash este în scădere

Australia ar putea deveni prima țară care renunță complet la numerar, iar această schimbare este percepută ca fiind mai mult o evoluție naturală decât o decizie impusă de autorități. Cu toate acestea, unele estimări indică faptul că dispariția totală a numerarului ar putea fi la doar câțiva ani distanță.

În Regatul Unit, datele arată că numărul persoanelor care utilizează numerarul în mod frecvent este în scădere, iar plățile digitale devin din ce în ce mai populare. Același trend este observat și în alte țări, cum ar fi Elveția, unde, cu toate că există o apreciere pentru tradiționalul numerar, aplicațiile de plată mobilă câștigă teren.

Cu toate acestea, analiștii economici sunt de părere că dispariția completă a numerarului nu va fi iminentă. Există încă o nevoie pentru numerar în anumite contexte și oamenii vor continua să îl utilizeze, chiar dacă într-o măsură mai mică.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate