Economie

Cea mai bună veste pentru pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile din România. Decizia vine chiar de la Comisia Europeană

Cea mai bună veste pentru pensionari Ce se întâmplă cu pensiile din România. Decizia vine chiar de la Comisia Europeană

Românii pensionari au parte de cea mai mare veste de la Marcel Ciolacu. Premierul a oferit detalii despre procentul de 9,4% pentru pensii din PNRR.

Românii pensionari trebuie să știe cele mai noi informații cu privire la procentajul de pensii din PNRR. Marcel Ciolacu a spus că să pragul de 9,4% din PIB referitor la cheltuielile cu pensii a fost eliminat.

„Ştiţi foarte bine că a fost eliminat, în urma discuţiilor avute şi cu doamna preşedintă a Comisiei Europene. Urmează şi noi să finalizăm legea pensiilor fiindcă avem un parteneriat. Este incorect. Cum a fost trimis PNRR la Comisie este fără 9,4.

Oricum el nu ar fi fost atins. Problema este că nu putem condamna viitorul. Până în 2030 nu se ducea la 9,4 din PIB. PIB creşte.

Este normal. Se raportează la un nominal mai mare, dar de datoria mea era să negociez şi să avem această discuţie cu Comisia”, spune Marcel Ciolacu.

Când va fi finalizată legea pensiilor

Marcel Ciolacu a mai spus că legea pensiilor va fi finalizată, cel mai probabil, până la finalul anului.

Premierul spune că s-a discutat cu Banca Mondială și că au apărut trei variante de lucru. El a mai spus, luni, că au început negocierile și pentru eliminarea pensiilor speciale

Cu toate acestea, în cadrul PNRR actualizat, guvernul va adopta poziția că toate cheltuielile sale legate de plata pensiilor vor rămâne viabile.

În plus, Comisia Europeană a solicitat o accelerare a elaborării noii legislații privind pensiile. Termenul limită acceptat de comun acord pentru această sarcină este stabilit pentru luna noiembrie.

În cadrul viitoarei legislații privind pensiile, guvernul trebuie să elimine disparitățile din sistem.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că se va acorda prioritate îmbunătățirii pensiilor mici.

În România, pensia medie, conform INS, este de 1.855 de lei, în timp ce pensia minimă este stabilită la 1.125 de lei.

Aproximativ un milion de pensionari beneficiază de o pensie minimă lunară de 1.125 de lei.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate