Economie

Ai cont sau card la Raiffeisen Bank sau BRD? Atenție maximă! Cât te costă comisionul ascuns atunci când retragi bani de la bancomat

Ai cont sau card la Raiffeisen Bank sau BRD Atenție maximă Cât te costă comisionul ascuns atunci când retragi bani de la bancomat

Ai cont la Raiffeisen Bank ori la BRD sau alte instituții bancare din România? Ai știut vreodată de comisionul ascuns și de valoarea lui?

Fie că ai cont la Raiffeisen Bank, BRD, BCR sau ING Bank, ar fi bine să știi că nu totul e gratis. Sunt servicii taxate, iar deși nu observi, banii sunt oricum retrași din cont.

Știai că fiecare bancă percepe un comision când scoți banii de pe card? Află că poți să pierzi chiar și 0,5% din suma retrasă dacă nu ești atent.

Iar dacă ai card de credit, comisioanele sunt imense. Astfel, evită să retragi banii de pe el și mai bine folosește-l doar pentru a plăti cu el online sau la casa de marcat.

Câți bani îți ia BRD din cont

Dacă ai cont la Banca Transilvania, află că banca nu percepe comision pentru tine. Dar percepe pentru alte bănci, comisoynae de la 0,5% până la 3,5 lei.

La rândul lor, cei de la BCR fac același lucru, iar pentru restul clienților iau minim 15 lei la vreo tragere. BRD însă îți ia banii e pe card și dacă ești client. Astfel, banca solicită un comision de 0,2%, adică minim 0,9 lei.

Ceilalți indivizi vor fi nevoiți să lase băncii 1% din suma lor plus alți 7 lei, o sumă ceva mai mare. Iar cei de la Raiffeisen Bank nu sunt nici ei departe.

Banca oferă ambele opțiuni clientului fidel, adică un comision de 0% sau 1%, minim 10 lei. Persoanele care aparțin de alte bănci vor avea ghinionul să lase la Raiffeisen Bank un comision de 1, 5 %.

Cât despre ING Bank, în acest caz, banca are mai multe comisioane și pentru clienții săi. Poate fi vorba de 0 sau de 1%. Clienții străini în schimb pot să fie taxați chiar și cu până la 5 lei.

Tocmai din acest motiv, mare atenție când retragi banii de pe card. S-ar putea să pierzi câteva zeci de lei fără să îți dai seama.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate