Travel

Țara de lângă România unde vacanțele de lux au devenit foarte ieftine. O familie cu un copil va plăti puțin peste 5.000 de lei pentru o săptămână

Țara de lângă România unde vacanțele de lux au devenit foarte ieftine. O familie cu un copil va plăti puțin peste 5.000 de lei pentru o săptămână

A început sezonul estival în Bulgaria, iar hotelurile de pe litoralul Mării Negre își deschid deja porțile către turiști. O întrebare ce preocupă pe toată lumea este cât de mult va costa o vacanță la mare în acest an.

Potrivit autorităților din industria turismului, deși tarifele cresc în mod moderat în comparație cu anul precedent, raportul între calitate și preț în Bulgaria rămâne competitiv în comparație cu țările învecinate.

Costurile pachetelor turistice pentru o săptămână la malul Mării Negre au înregistrat o creștere cuprinsă între 3% și 15% în comparație cu anul 2022. Această evoluție este determinată de creșterea costurilor operaționale pentru hotelieri și complexurile turistice. Majorarea cea mai semnificativă a prețurilor este observată în lunile iulie și august, cu toate că unele unități au reușit să mențină tarife apropiate de cele din 2023.

Cât plătește o familie pentru o săptămână în Bulgaria

O călătorie de șapte zile pentru o familie compusă din trei membri la malul bulgar al Mării Negre ar putea avea un cost cuprins între 2.000 și 7.000 de leva (echivalentul a aproximativ 1.023 – 3.580 euro), în funcție de locație și categoria hotelului.

Stella Deyanova, proprietara unui hotel, consideră că piața nu poate suporta creșteri de preț și anticipează că nivelul actual ar putea suferi modificări. În ciuda creșterilor, vacanțele în țările vecine precum Grecia sau Turcia rămân încă mult mai costisitoare.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate