Travel

Satul secret din România unde pare că ai aterizat în Rai! Te simți ca-n Eleveția și totul este conservat ca în trecut. E pur si simplu fascinant aici

Satul secret din România unde pare că ai aterizat în Rai Te simți ca-n Eleveția și totul este conservat ca în trecut. E pur si simplu fascinant aici
Sursa: La Butoaie

România este o țară minunată, însă acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. Aici găsești locații pentru orice tip de turist.

Dacă ești în căutarea unui loc frumos, desprins din povești, unde te poți relaxa, atunci acest loc este pentru tine. Este vorba despre satul Fundata, unul dintre cele mai pitorești sate din România.

Ceea ce este interesat la acest sat este locația sa. El este situat la 1360 de metri altitudine. Pe o parte a satului întâlnim Munții Bucegi, iar pe cealaltă parte întâlnim Munții Piatra Craiului.

În satul Fundata, veți întâlni căsuțe vechi bine conservate, bătrâni care se ocupă de pământ, tineri care se dedică unor ocupații vechi, drumuri rustice și priveliști întinse, unde singurele limite sunt vârfurile munților și norii în derivă.

Pe lângă peisajele sale uimitoare, Fundata este renumită pentru bucătăria sa tradițională, în special pentru brânzeturi și pastramă. Laptele de aici are o aromă distinctă, în mare parte datorită poluării minime din zonă. Vizitatorii au ocazia să savureze mâncăruri de casă, realizate din ingrediente de proveniență locală.

România

Locul din România în care a luat naștere schiul fond

Fundata deține distincția de a fi locul de naștere al schiului de fond în România. În această fermecătoare locație, în 1930, Prințesa Ileana, fiica Reginei Maria, a inițiat cursuri de schi pentru copii. La 23 februarie 1930, în acest cadru pitoresc s-a desfășurat concursul inaugural de schi fond.

În prezent, Fundata este singura instalație privată de schi fond și biatlon din România. Această unitate remarcabilă, situată la Cheile Grădiștei, se datorează lui Ovidiu Gârbacea, un fost schior de competiție.

Baza a trecut prin proba inaugurală în timpul Festivalului Olimpic al Tineretului European din februarie 2013, propulsând efectiv Fundata pe scena mondială a schiului de fond și a biatlonului.

Până și echipa feminină ucraineană de biatlon, care a obținut aurul olimpic la Soci (Rusia) în 2014, a ales Fundata pentru câteva dintre sesiunile de antrenament.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate