Travel

Orașul superb din Europa unde de acum va trebui să plătești doar ca să intri în el. Accesul turiștilor a fost restricționat

Orașul superb din Europa unde de acum va trebui să plătești doar ca să intri în el. Accesul turiștilor a fost restricționat
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Un oraș din Europa impune restricții turiștilor. Cei care vor să treacă prin el și să îl viziteze vor fi nevoiți să plătească o taxă, fie că stau sau nu peste noapte.

Veneția este orașul din Europa care impune taxe turiștilor. Evident, un număr mare de persoane vizitează anual această locație de vis.

Tocmai din acest motiv, pentru gestionarea fluxului mare de turiști, autoritățile impun o taxă de intrare de 5 euro. Taxa se aplică începând cu anul 2024.

Prima oară va există o perioadă de 30 de zile de probă. Vizate vor fi sărbătorile legale de primăvară, dar și weekend-urile de vară, moment în care numărul turiștilor este cel mai mare.

Orașul din Europa care impune taxă turiștilor de anul viitor

Astfel, orice turist cu vârsta de peste 14 ani va fi nevoit să plătească taxa de 5 euro. Acest sistem a fost anunțat deja recent de autoritățile din Veneție.

Iar această taxă oferă acces în orașul vechi, dar și în celelalte insule mai mici. „Regularizarea fluxurilor turistice la anumite intervale orare este necesară, dar asta nu înseamnă închiderea oraşului. Veneţia va rămâne deschisă pentru toată lumea”, a declarat primarul Brugnaro într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

Rezidenții, dar și navetiștii din Veneția, ori studenții nu vor fi nevoiți să plătească taxa. Condiția este însă ca aceștia să aibă impozitul pe proprietate plătit.

Informația nu este una tocmai nouă. Dacă vă amintiți, în 2019, în Veneția s-a mai vorbit despre această taxă. Din cauza pandemiei însă, autoritățile nu au mai pus-o în practică.

Acum, odată cu ridicare restricțiilor și cu fluxul mare de persoane însă, autoritățile spun că o astfel de restricționare este absolut necesară.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate