Travel

Locul din România care seamănă izbitor cu Laponia. Satul lui Moș Crăciun poate fi deja vizitat și este o minune pentru cei mici

Locul din România care seamănă izbitor cu Laponia. Satul lui Moș Crăciun poate fi deja vizitat și este o minune pentru cei mici

La modul cel mai serios, Moș Crăciun are o adresă permanent la noi în țară, plătește facturi și taxe pe două sănii înamatriculate în România, NT 01 MOS și 02 MOS. Dacă cei cu dare de mână se aventurează să-l caute înaintea Crăciunului în geroasa Laponia, la Cercul Polar, ei bine, ”Moșul cu plete dalbe ” a devenit ”rezident” în România.

Susținut de un prieten de-al său, localnic, românul a investit aproape jumătate de milion de euro într-un spațiu al Moșului, permanent, unde să aibă tot confortul: proprii spiriduși în carne și oase (actori profesioniști de la teatre de copii), birou, poștă, atelier de jucării și grajd pentru reni.

Față de târgurile provizorii locale ce au luat cu asalt centrele orașelor înaintea Crăciunului în scop comerical, ”Satul lui Moș Crăciun” de la Negrești este un loc unic în sine, construit de la zero în stil specific al poveștii, spațiu unde ”Moșul” este de găsit șapte zile din șapte și are poarta deschisă mai tot anul.

Unde este situat Satul lui Moș Crăciun

Situat într-un loc mirific, în mijlocul naturii dar nu departe de Piatra Neamț, de la inagurare, Satul lui Moș Crăciun a devenit una din principalele atracții din România, cu programări organizate ce se întind și după Crăciun. A fost un pariu pus în numele Moșului de Ciprian Munteanu, căci nu puțini anteprenori s-ar putea aventura într-o investiție pe un teren de jumătate de hectar, unde să fie transpus basmul în realitate.

Cel ce a avut curajul să intre în acestă afacere nebunească direct cu Moș Crăciun, tânărul om de afaceri face concureță satului moșului din Rovaniemi, Finlanda, la o altă scară. Și pare că a reușit dat fiind succesul de care se bucură complexul, mai ales în luna Crăciunului, când personajele prinse în poveste și feeria de lumini cucerește deopotrivă copii și părinți.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult