Politică

Se rupe coaliția PSD-PNL chiar înainte de alagerile parlamentare și prezidențiale? Planul lui Marcel Ciolacu și rolul liderului PNL din umbră, Mircea Abrudean

Se rupe coaliția PSD-PNL chiar înainte de alagerile parlamentare și prezidențiale Planul lui Marcel Ciolacu și rolul liderului PNL din umbră Mircea Abrudean

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu sunt deloc probleme în coaliția de guvernare și că totul ar funcționa perfect între PNL și PSD. În realitate, cele două partide se sabotează permanent și asta în special din cauza alegerilor parlamentare și prezidențiale care se apropie. Probleme mari sunt și în interiorul PNL, unde se bat cap în cap două viziuni.

O parte și-ar dori liste comune cu PSD la alegerile parlamentare, dar și un tandem președinte premier la prezidențiale, în timp ce o alta dorește să intre în luptă separat. Nicolae Ciucă ar fi pentru varianta listelor comune și el premier.

În prezent, PSD stă mult mai bine în sondaje comparativ cu PNL, așa că Marcel Ciolacu nu vrea decât să-și consolideze avantajul și chiar să-l crească, iar el să facă toate regulile jocului.

În tot acest timp, liberalii ar trebui să piardă și mai mult teren și să accepte mai degrabă un sistem de 2:1 dacă doresc să meargă pe liste comune. De cealaltă parte, cei de la PNL sunt extrem de supărați de tot ceea ce se întâmplă cu partidul în ultima perioadă și vor să arate și ei o poziția de forță.

Cine este Mircea Abrudean, de fapt

Mircea Abrudean este unul dintre oamenii cheie din PNL. Acesta este unul dintre numele importante din PNL Cluj și reprezintă această aripă puternică. Fix această organizație dorește ca liberalii să fie mai puternici și ridică pretenții în fața PSD.

Marcel Ciolacu în schimb dorește un traseu lin spre prezidențiale și și-ar dori ca PNL să devină un partid la mâna lui, așa că cei din Cluj ar cam trebui dați la o parte. Noul premier a spus că nu-l vrea pe Abrudean pentru că acesta ar fi primit o caracterizare negativă din partea serviciilor.

Sursele News18.ro spun că Ciolacu, dar și Ciucă l-ar dori mai degrabă ca secretar general al Guvernului pe George Tuță, deputat PNL. El este chestorul Camerei Deputaților. El a fost șeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig.

„Sunt ferm convins, împreună cu domnul președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, o să găsim soluția cea mai bună. Din punctul meu de vedere nu a fost niciun scandal. Eu astăzi dimineață mi-am luat tensiunea, e normală. Din punctul meu de vedere nu există nicio tensiune. Sunt lucruri normale când se construiește o echipă. Decizia îmi aparține mie și domnului Nicolae Ciucă”, a spus Marcel Ciolacu, la o vizită de lucru efectuată la Ministerul Transporturilor.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate