Politică

Mircea Geoana: „România este foarte apreciată în SUA”. Ce planuri au americanii cu țara noastră pentru viitor

Mircea Geoana România este foarte apreciată în SUA. Ce planuri au americanii cu țara noastră pentru viitor

„România are o cotă de piață strategică uriașă”, este „o țară influentă și respectată” în NATO, „foarte apreciată în SUA”, iar „relația transatlantică este solidă”, a declarat joi seară, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.

El se află într-o vizită oficială în SUA pentru a pregăti Summitul NATO de la Vilnius, prilej cu care a avut numeroase întâlniri cu reprezentanți ai Administrației Biden, cu membri ai Congresului american, deopotrivă republicani și democrați, cu reprezentanți ai serviciilor de intelligence și ai presei de peste Ocean.

„Pot să vă asigur de un lucru: relația transatlantică este solidă. România este foarte apreciată în America. M-am întâlnit și cu mediul de afaceri, am fost și pe Coasta de Vest. Văd enorm de mulți români și românce care lucrează și se bucură de respect în Statele Unite și vor să facă lucruri bune pentru România. Văd un interes pentru investiții noi în România, văd un interes pentru a scurta lanțurile de valoare și a le aduce mai aproape de țările aliate. Este o ocazie pentru România. De aceea, cred că suntem pe un teren solid”, a punctat Mircea Geoană.

România are o șansă uriașă

El a subliniat că „România are o cotă de piață strategică uriașă”. „N-am avut niciodată o cotă de piață atât de bună ca acum. Este păcat de Dumnezeu să nu atragem investiții, să nu creăm locuri de muncă și, de ce nu, să nu aducem înapoi o parte măcar din uriașa Diasporă care a părăsit România din motive de lipsă de oportunități acasă”, a spus Secretarul General Adjunct al NATO.

„Haideți să fructificăm acest moment, în care România este pe hartă și o să fie pe hartă și economic, și tehnologic, și ca exporturi, și ca brand de țară, și ca influență. Regiunea noastră va avea de câștigat din această reconfigurare a continentului european și a ordinii internaționale”, a precizat Mircea Geoană.

Secretarul General Adjunct al NATO a mai subliniat că „sprijinul în opinia publică americană pentru NATO este foarte mare, aproape la fel de mare ca în opinia publică românească”. La fel stau lucrurile și în Congresul american, unde se manifestă un sprijin „de ambele părți pentru Alianța Nord-Atlantică”.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate