Politică

Deputatul Dumitru Corană, derapaj homofob la adresa foștilor colegi: „Dacă vreți, pot să vă spun lista în direct. Știu că sunteți homosexuali în PSD”

Deputatul Dumitru Corană derapaj homofob la adresa foștilor colegi Dacă vreți pot să vă spun lista în direct. Știu că sunteți homosexuali în PSD

Fostul președinete al Sindicatului Național al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă a fost ales pentru prima dată deputat în urmă cu trei ani pe listele PSD Călărași. Acesta a fost dat afară din partid în urmă cu un an după ce a fost alături parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei ex-AUR) la o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la București, Dimitri Cuzmin.

Acum Dumitru Coarnă încearcă probabil să atragă simpatia celor de la AUR pentru a mai prinde un loc pe listele viitoare care se vor face la anul pentru noul Parlament. Așa că pentru a ieși în evidență a avut un derapaj homofob chiar la adresa foștilor colegi PSD.

„Haideți să protejăm copiii României! Eu știu că voi între voi nu puteți să faceți copii între voi că nu aveți cum. Cei din PSD, dacă vreți, pot să vă spun lista în direct. Încep cu litera A, B, C, cum vreți. Încep de unde vreți. Știu că sunteți homosexuali și ați văzut ce ați făcut între voi. Nu puteți avea copii, nu vă bateți joc de țara asta”, a fost mesajul homofob al lui Dumitru Coarnă, transmis miercuri în plenul Parlamentului, în condițiile în care în această zi se discută un proiect de lege inițiat de Guvern privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

Cine este Dumitru Corană?

În vârstă de 58 de ani, Dumitru Coarnă este la primul mandat de deputat după ce la alegerile parlamentare din 2000 a fost ales pe listele PSD din Călărași. A devenit cunoscut de-a lungul timpului prin aparițiile sale numeroase la posturile tv de știri ca reprezentant al Sindicatului Național al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, al cărui vicepreședinte și președinte a fost vreme de 9 ani.

CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților conține și o neclaritate legată de trecutul său înainte de 1990: menționează că în perioada 1984-1987 a fost electrician la Combinatul chimic Giurgiu, iar între 1984 și 2009 a fost șef de post de poliție. Practic, Coarnă ar fi fost și electrician și polițist în aceeași perioadă, 1984-1987. Potrivit celei mai recente declarații de avere de pe site-ul Camerei, Coarnă deține câteva hectare de pâmânt în județul Călărași, două apartamente, două mașini, bijuterii de 5.000 de euro, peste 150.000 de lei și 60.000 de euro în conturi și are datorii de 65.000 de lei.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate