Politică

Cine va fi candidatul PSD PNL pentru alegerile prezidențiale? Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față: electoratul a decis

Cine va fi candidatul PSD PNL pentru alegerile prezidențiale Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față electoratul a decis

Peste 50% dintre cetățenii care s-au prezentat la vot duminică, 9 iunie au ales alianța PNL PSD. Însă partidul numărul 1 în România rămâne PSD, care a obținut peste 30% la acest scrutin, în timp ce PNL s-a aflat la aproximativ 5 procente distanță. În acest context, Marcel Ciolacu a prins curaj și deja a început să vorbească despre alegerile prezidențiale.

În momentul de față, nu s-a stabilit clar dacă PSD și PNL vor merge împreună și pentru următoarele alegeri. Lupta pentru locul care va fi lăsat liber de Klaus Iohannis este foarte acerbă, iar acum Marcel Ciolacu a găsit un motiv perfect pentru a indica faptul că partidul pe care-l conduce nu va susține un alt candidat decât unul din interiorul social democraților.

De cealaltă parte și Nicolae Ciucă se visează președinte. Pe lista doritorilor se mai află și Mircea Geoană, însă aceste ar trebui să candideze independent pentru că fostul lui partid nu-l susține.

Marcel Ciolacu de asemenea se vrea a fi președintele României și după scorul de la alegerile actuale merge practic în fața colegilor lui cu șanse și mai mari. Așadar de acum PSD va face puternic lobby pentru acyualul lor președinte și în mod cert nu vor accepta un liberal pentru această funcție și nici un independent după show-ul de la Capitală cu medicul Cătălin Cârstoiu.

„Din punctul meu de vedere, neavand o discutie in coalitie si cu domnul Ciuca, nu este de spus ‘Nu’ in acest moment unei astfel de variante, mai ales dupa ce am vazut ca scorul este cu 5 in fata. Electoratul iti transmite anumite semnale.

Eu va spun acum un lucru după ce am văzut votul românilor, această decizie se va lua în cadrul coaliției. Este exclus ca PSD să nu aibă un candidat, mai ales că am câștigat și alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate