News

Vrei să ai o mai bună digestie? Trebuie să mănânci aceste alimente. Fac minuni pentru organism

Vrei să ai o mai bună digestie Trebuie să mănânci aceste alimente. Fac minuni pentru organism
Photo by Raul Gonzalez Escobar on Unsplash

Dacă ai probleme cu digestia, alimentele bogate în fibre sunt prietenele tale. Cinci dintre cele mai bune astfel de alimente le vei găsit în rândurile de mai jos.

Macronutrienții sunt tipuri de alimente pe care trebuie să le consumi pentru ca organismul tău să funcționeze corect, să genereze energie și să prevină bolile. Aceștia includ grăsimi, carbohidrați, proteine, fibre și multe altele. Deși toate sunt necesare, fibrele sunt prezentate ca fiind unul dintre cei mai esențiali macronutrienți de care puteți avea nevoie.

La urma urmei, este cel mai natural și eficient mod de a menține o greutate sănătoasă și, în același timp, de a vă menține sănătatea intestinală sub control.

Centrul de informare alimentară și nutrițională al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite afirmă că femeile cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani au nevoie de cel puțin 25-30 de grame de fibre în fiecare zi. Trebuie să includeți o varietate de legume, fructe, nuci și semințe în dieta obișnuită pentru a atinge această cantitate necesară.

Este esențial să ne amintim că există unele alimente cu un conținut ridicat de fibre care vă vor satisface nevoile zilnice și vă vor menține sănătoși. HealthShots a rugat-o pe Hari Lakshmi, consultant – dietetician/nutriționist, Motherhood Hospitals, Alwarpet, Chennai, să ne recomande câteva alimente sănătoase și bogate în fibre, scrie Health Shots.

Alimentele care sunt pline de fibră

Pentru a obține un corp în formă și sănătos, pe lângă exercițiile fizice, trebuie urmat și un regim alimentar corect, îmbogățit cu fibre. Fibrele sunt o parte foarte importantă a dietei noastre, deoarece reduc nivelul de zahăr din sânge, favorizează pierderea în greutate, luptă împotriva constipației, stimulează sănătatea inimii, îmbunătățesc imunitatea și multe altele.

Iată 5 alimente bogate în fibre care sunt bune pentru sănătate:

Mere – Un măr pe zi ține doctorul departe. Ei bine, nu există nicio minciună în această afirmație, deoarece merele nu sunt doar gustoase, ci sunt însoțite de cantități mari de fibre. Un măr crud de mărime medie cuprinde 4,4 grame de conținut de fibre sau 2,4 grame la 100 de grame.

Avocado – Pe lângă faptul că este unic, este un fruct foarte sănătos, bogat în vitamina C, magneziu și alte câteva substanțe nutritive. Nu este doar bogat în carbohidrați, ci și plin de grăsimi sănătoase. Acesta cuprinde 6,7 grame de conținut de fibre la 100 de grame sau 10 grame într-o cană de avocado crud.

Zmeură – Zmeura este foarte hrănitoare, cu beneficii suplimentare de aromă puternică. Încărcată cu vitamina C și nutrienți de mangan, conține un conținut ridicat de fibre de 8 grame într-o cană de zmeură crudă sau 6,5 grame la 100 de grame.

Două legume care sunt de mare ajutor

Lintea – Nu numai că lintea este ieftină și ușor de procurat printre legume, dar vine și încărcată cu un conținut ridicat de nutrienți și proteine. Supa de linte este preferata multor pasionați de fitness. Aceasta deține un conținut ridicat de fibre, de 13,1 grame pe cană de linte gătită sau 7,3 grame la 100 de grame.

Mazărea spartă – Astfel de mazăre este făcută din semințe de mazăre uscate și decojite. Ele pot fi adesea martori în supa de mazăre despicată prezentată cu șuncă. În ceea ce privește conținutul de fibre, mazărea spartă se numără printre alimentele cu cel mai mare conținut de fibre, cu 16,3 grame de fibre pe cană de mazăre spartă gătită sau 8,3 grame la 100 de grame.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate