News

Suma imensă pe care o plătește lunar Valeriu Gheorghiță ca pensie alimentară pentru cei doi copii. Cu ce se ocupă acum fosta lui soție, Cristina

Suma imensă pe care o plătește lunar Valeriu Gheorghiță ca pensie alimentară pentru cei doi copii. Cu ce se ocupă acum fosta lui soție Cristina
Valeriu Gheorghiță și fosta lui soție

Înainte să-și unească destinul cu superba Monica Bîrlădeanu, Valeriu Gheorghiță a fost căsătorit timp de 20 de ani cu Cristina, pe care a cunoscut-o chiar pe băncile Faculțății de Medicină. Cei doi au format un cuplu foarte unit până când a venit pandemia, iar el a fost numit coordonator al campaniei de vaccinare.

Fiind mai tot timpul plecat și devenit popular peste noapte, acesta a început să fie asaltat de doamne și domnișoare, ceea ce ar fi stârnit gelozia soției. Certurile interminabile i-au condus către divorț, deși la machedoni nu prea se obișnuiesc separări mai ales atunci când sunt și la mijloc doi copii.

În urmă cu mai bine de un an, Valeriu Gheorghiță a cunoscut-o pe Monica Bîrlădeanu, care a vrut să păstreze discreția cu privire la relația ei, dar care a dorit să transmită că povestea de iubire cu medicul a început după ce acesta s-a separat de soție.

Cristina Gheorghiță activează și în prezent ca medic de recuperare în domeniul medicinei fizice și balneologiei și are grijă și de cei doi copii, care își vizitează, însă relativ des și tatăl. Aceștia au fost surprinși de paparazzii inclusiv în compania Monicăi Bîrlădeanu, dar nu ar fi participat și la nunta intens mediatizată.

Conform declarației de avere, Gheorghiță îi plătește fostei soții o pensie alimentară considerabilă, în valoare de 6.000 de lei lunar, pentru îngrijirea celor doi copii.

Suma aferentă pensiei alimentare pentru copil este hotărâtă în instanță, conform Codului Civil. Aceasta poate să difere în funcție de numărul copiilor aflați în întreținere și de salariul pe care îl încasează părintele debitor.

Art. 529 din Codul Civil reglementează modalitatea de calcul a pensiei alimentare pentru copii după cum urmează:

¼ din venitul lunar net al părintelui nerezident – pentru 1 copil;
⅓ din venitul lunar net al părintelui nerezident – pentru 2 copii;
50% din salariul net al părintelui nerezident – pentru 3 sau mai mulți copii.

Așa cum se poate observa din detaliile de mai sus, valoarea pensiei alimentare nu poate depasi 50% din veniturile lunare nete ale părintelui debitor, în timp ce pensia alimentară minimă este de 25% din venitul lunar net.

Valeriu Gheorghiță nu mai este în prezent simplu medic de boli infecțioase la Spitalul Militar, ci a fost numit manager al Spitalului de Urgență prof. Dr. Agrippa Ionescu din cadrul SRI. De asemenea, a fost recompensat și cu funcția de profesor la Facultatea de Medicină și Farmacie din București.

Din declarația lui de avere reiese că ar încasa un salariu de 17.000 de lei pe lună ca manager al spitalului SRI, la care se adaugă alți 4.500 de lei pe lună din orele de curs pe care le ține la UMF Carol Davila. Acesta oferă și consultanță medicală și câștigă încă 1.000 de lei din această activitate, conform declarației sale de avere.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate