News

METEO. Cum va fi vremea toată săptămâna viitoare. Cresc temperaturile, dar nu scăpăm nici de ploi. Prognoza ANM pentru 20-27 mai

METEO. Cum va fi vremea toată săptămâna viitoare. Cresc temperaturile dar nu scăpăm nici de ploi. Prognoza ANM pentru 20-27 mai
Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
19 mai / 11:00

METEO. Deși meteorologii ANM anunțaseră că vremea se va încălzi începând cu 15 mai, acest lucru nu s-a întâmplat. Ba dimpotrivă. Vineri, 17 mai a fost neașteptat de frig, iar în multe zone ale țării a și plouat. De altfel, instabilitatea se va menține și în perioada următoare, așa că nu vom scăpa de fenomenele extreme nici pe final de mai.

ANM a publicat deja prognoza pentru săptămâna 20-27 mai, iar veștile nu sunt chiar rele. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă și vor atinge chiar și 27 de grade, dar nu vom scăpa de averse. Așadar vom avea parte de o vreme destul de capricioasă în continuare, iar umbrelele trebuie păstrase aproape.

„La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, dar în general instabilã. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice.

Local cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla cu intensificări în sudul Banatului şi la munte, local în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scãzute în depresiuni”, au explicat specialiştii ANM.

Prognoza meteo pentru perioada 20 – 27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate