News

Drăgan Flaviu lansează cartea „Lupta mea pentru viață!” în care își face publice pentru prima dată cercetările despre criminalii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Drăgan Flaviu lansează cartea Lupta mea pentru viață în care își face publice pentru prima dată cercetările despre criminalii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

După numeroase proteste cu pancarta pe care e scris mesajul „Planeta asta moare în fiecare zi, faceți ceva!!!”, și acuzațiile aduse Rusiei și Palestinei, ambele state fiind acuzate de crime împotriva umanității, activistul Drăgan Flaviu a anunțat, în urmă cu câteva zile pe Facebook, publicarea cărții „Lupta mea pentru viață!”, o lucrare în care ar fi expuse detalii despre copilăria, viața, munca în activism și personalitatea sa, precum și, pentru prima dată, cercetările despre gândirea ofițerilor naziști din timpul celui de-al doilea război mondial, operațiune denumită de activist „Aurora Rubiniu”.

După o serie de atacuri controversate asupra Rusiei și Palestinei, ambele state fiind acuzate de crime împotriva umanității în contextul războiului Ruso-Ucrainean și al conflictului armat dintre Israel și Palestina din Fâșia Gaza, activistul Drăgan Flaviu, cunoscut pentru protestele sale însoțite de pancarta cu mesajul „Planeta asta moare în fiecare zi, faceți ceva!!!”, a anunțat recent pe Facebook și Instagram publicarea cărții „Lupta mea pentru viață!”.

Conform spuselor activistului din spațiul public, volumul ar explora copilăria sa dificilă marcată de bullying, munca în activism și dezvăluie pentru prima dată cercetările sale despre personalitatea și gândirea ofițerilor naziști în cadrul Operațiunii „Aurora Rubiniu”.

Activistul Drăgan Flaviu a făcut primul anunț despre publicarea cărții sale pe 26 august printr-o postare pe Facebook și a oferit o scurtă prezentare a lucrării. În descrierea postării, activistul menționează că volumul va explora copilăria sa, viața personală, cariera în activism, dar va include și, în premieră, două serii de cercetare.

Prima investigație dintre cele două se concentrează pe un proiect pentru salvarea animalelor pe cale de dispariție și se numește „proiectul habitatului perfect pentru salvarea și conservarea vieții animalelor în pericol și pe cale de dispariție”, iar a doua, Operațiunea „Aurora Rubiniu”, cuprinde cercetări despre gândirea și personalitatea ofițerilor naziști din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit afirmațiilor activistului, în carte ar urma să fie expuse analize detaliate despre sentimentele, personalitatea, modul de gândire, precum și evenimente din copilăria și adolescența lor, care le-ar fi modelat mentalitatea și i-ar fi transformat, în cele din urmă, în criminali.

Cine este activistul Drăgan Flaviu și de ce a devenit atât de influent

La vârsta de 13-14 ani, a început primele proteste pentru drepturile omului, mediu și pace, numite „proteste pentru salvarea vieții”. Mai apoi, s-a implicat în mișcări pentru drepturile comunității LGBTQ+. Și în același timp, fără ca publicul să știe, a cercetat și investigat gândirea criminalilor naziști și personalitatea acestora în cadrul Operațiunii „Aurora Rubiniu”, care va fi prezentată în carte.

Mai târziu, când Rusia a atacat Ucraina, Flaviu s-a opus vehement atacului și a condamnat Rusia, acuzând-o de crime împotriva umanității, homofobie și violarea granițelor oficiale ale unui stat recunoscut internațional. De aceleași fapte grave a fost acuzată și Palestina, după ce gruparea palestiniană Hamas a atacat Israelul.

În ciuda faptului că majoritatea activiștilor din lume susțineau Palestina în război și promovau ideea de libertate pentru Palestina, Drăgan Flaviu a continuat să atace statul și să-l acuze de transfobie, homofobie, antisemitism, încălcarea drepturilor omului și crime împotriva umanității, spunând despre Palestina că este „lupul deghizat în oaie”.

Cât de așteptată este cartea activistului de către public

La scurt timp după ce activistul a făcut anunțul și a dezvăluit conținutul cărții, interesul publicului a crescut semnificativ, iar mulți au început să întrebe insistent despre data exactă a lansării. Postările din mediul online au strâns rapid numeroase aprecieri, comentarii și distribuiri, în timp ce pe diverse grupuri de cititori de pe rețelele sociale discuțiile se concentrează pe momentul în care volumul va fi disponibil și de unde va putea fi achiziționat. Cu toate acestea, în ciuda entuziasmului și a solicitărilor insistente din partea publicului, atât activistul, cât și editura Ecou Transilvan care este responsabilă de publicare nu au oferit încă o dată oficială pentru lansarea volumului.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult