News

Se închide o televiziune importantă în România în doar câteva luni! Informația a fost ținută la secret. Cum s-a ajuns aici. Milioane de români vor fi afectați de această decizie neașteptată

Se închide o televiziune importantă în România în doar câteva luni Informația a fost ținută la secret. Cum s-a ajuns aici. Milioane de români vor fi afectați de această decizie neașteptată
Photo by Erik Mclean on Unsplash
03 apr. / 08:00

Pe 13 august 2010 era anunțată cu surle și trâmbițe lansarea unei noi televiziuni în România, care promitea enorm. Schimbările au fost multe pentru echipele care au lucrat aici. Inițial Dolce Sport transformat apoi în Telekom Sport și la final în Orange Sport promitea publicului experiențe sportive de neuitat.

Acum s-a ajuns la concluzia că televiziunea trebuie închisă pentru că nu mai este deloc profitabilă. De precizat că în prezent, canalul sportiv sau mai bine zis canalele sportive, pentru că sunt patru, aparțin companiei Orange.

Posturile erau operate de echipe aparţinând Clever Media, aceeaşi companie care deţine şi televiziunile Prima Sport. Din păcate, închiderea Orange Sport 1, Orange Sport 2, Orange Sport 3 și Orange Sport 4 se va lăsa și cu disponibilizări. Așadar va exista un număr considerabil de jurnaliști, dar și tehnicieni care vor rămâne fără loc de muncă.

Ce spune Orange despre închiderea televiziunilor

Informația ținută la secret a fost dezvăluit de paginademedia.ro, care a și cerut un punct de vedere companiei Orange pe acest subiect.

„Astăzi, Orange oferă acces la cel mai bun conţinut sportiv prin intermediul canalelor Prima Sport şi Orange Sport.

Începând cu noul sezon competiţional 2024-2025, clienţii Orange vor continua să aibă acces la cele mai îndrăgite competiţii precum: SuperLiga, UEFA Champions League, Premier League UK, La Liga Spania, Bundesliga, Liga 2 & Cupa României, dar şi Cupele Europene la handbal, Campionatele Mondiale si Europene de handbal, atât masculin cât şi feminin, prin intermediul celor 5 canale TV Prima Sport pe care le oferim.”, este reacția gigantului telecom.

Televiziunile de sport au ajuns la Orange, odată cu preluarea companiei de comunicaţii a Telekom România Communciations, în primăvara lui 2022. În aceeaşi perioadă, s-a decis ca numele televiziunilor, Telekom Sport (patru la număr), să devină Orange Sport.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate