News

Se dau 1.000 de lei, bani de la stat pentru foarte mulți români. Trebuie să îndeplinească o singură condiție și să facă o cerere

Se dau 1.000 de lei bani de la stat pentru foarte mulți români. Trebuie să îndeplinească o singură condiție și să facă o cerere

Oficialii au anunțat acordarea unui nou voucher pentru anumiți români. Pentru a intra în posesia noii sume de bani oferite de stat, aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Un proiect de lege proactiv a fost propus pentru a oferi sprijin micilor crescători de porci din România care se confruntă cu consecințele restricțiilor impuse de pesta porcină africană.

Această inițiativă vine în contextul unei serii de măsuri menite să protejeze industria porcină și să mențină tradiția de Crăciun a consumului de porc în țară.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că, în cadrul unei decizii luate în urma consultărilor cu conducerea Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), se va modifica un ordin inițial pentru a permite valorificarea porcilor crescuți atât în gospodăriile țărănești, cât și în cele ale populației.

Voucher de 1.000 de lei

În plus față de această decizie, o nouă inițiativă legislativă, parte a dezbaterilor finale privind Legea Porcului, propune acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de lei pentru cei care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Florian-Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a explicat că voucherele ar urma să fie emise de ANSVSA și distribuite micilor crescători aflați în Registrul Agricol, care doresc să renunțe la creșterea porcilor și se află în apropierea unor ferme comerciale de creștere a porcilor, pe o rază de 10 km. Aceștia ar primi, timp de 5 ani, un voucher în valoare de 200 de euro pentru a susține tradiția de Crăciun și pentru a sprijini industria locală.

Emil Dumitru a subliniat că această inițiativă vine ca un sprijin concret la Legea Porcului și că discuțiile sunt în desfășurare pentru a transforma propunerea într-un proiect de lege separat, având ca scop facilitarea integrării acestui sprijin într-un cadru legal bine definit.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate