News

Pensii mai mari pentru acești pensionari! Vor primi cu 10% mai mulți bani din 2025. Anunț de ultimă oră de la Casa de Pensii

Pensii mai mari pentru acești pensionari Vor primi cu 10 mai mulți bani din 2025. Anunț de ultimă oră de la Casa de Pensii
FOTO: keralakaumudi.com/

Atenție pensionari! Primiți pensii mai mari în curând, nu doar de la 1 septembrie 2024. Un anunț în acest sens a venit chiar de la Casa de Pensii.

Vești bune pentru pensionari. Șeful de la Casa de Pensii anunță o nouă majorare și nu, nu este vorb despre cea de la 1 septembrie 2024 care oricum este așteptată.

Știm deja că de la 1 ianuarie, pensiile românilor au crescut cu 13,8%, în raport cu rata inflației. Următorul pas este ca de la 1 septembrie, veniturile pensionarilor să crească din nou, după recalcularea mult așteptată.

Majorările nu se opresc însă doar aici, menționează șeful de la Casa de Pensii. Daniel Baciu spune că de la 1 ianuarie 2025, urmează o nouă majorare a pensiei.

Cu cât se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2025

Astfel, pensionarii primesc și mai mulți bani de anul viitor. Nu este clar cât de mult vor crește pensiile, cert este că se vor face indexări cu rata inflației.

”Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, a spus și Daniel Baciu.

Pe de altă parte, șeful CNPP a explicat și care va fi valoarea minimă cu care ar trebui să crească pensiile de la 1 ianuarie 2025. Vorbim, deci, despre o majorare semnificativă.

”Noi am anticipat la 1 ianuarie 2025, numai rata inflației a fost de 10,2%, astfel încât ar trebui să crească valoarea punctului de pensie cu cel puțin 10,2 % începând cu 1 ianuarie”, a spus președintele Casei Naționale de Pensii la Realitatea.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate