Încă un moment cu care România reușește să se facă de râs pe tot globul. Joi, 6 martie, procurorii DIICOT au reținut șase persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat care ar fi negociat cu Moscova scoaterea României din NATO și ar fi pus la cale o lovitură de stat. Ridicolul atinge cote maxime în momentul în care este anunțat numele capului rețelei: Ioan Radu Theodoru, fost general în vârstă de 101 ani acum.
Bătrânul abia se mai ține pe picioare și vorbește greu, dar procurorii au descins în casa lui și pentru a-i face percheziții. De precizat că generalul Theodoru este membru fondator al PRM (Partidul România Mare), dar a fost exclus din formațiune după un conflict cu Corneliu Vadim Tudor.
Radu Theodoru a luptat pe front, în al doilea război mondial, dar după 1989, a trecut OFICIAL la extrema dreaptă, pro-Antonescu, antisemit și negaționist, cu sprijinul activiștilor cu vederi politice identice. De exemplu, în cartea „Nazismul sionist”, publicată în anul 2000, Theodoru afirmă că Holocaustul a devenit „cea mai rentabilă afacere evreiască ce a existat vreodată, îmbogățindu-i pe autorii ziși martori oculari care au fabricat în serie cu exagerări aberante și viziuni patologice viața din lagărele naziste”.
Opiniile lui au fost mereu publice timp de peste 25 de ani, însă acum când a împlinit 101 ani și abia se mai ține pe picioare, procurorii DIICIT s-au gândit să-l rețină, pe motiv că el și încă cinci bărbați cu idei aberante ar fi vrut să răstoarne ordinea constituțională și să numească România GEȚIA.
Întregul act este de un ridicol absolut. Adică un bătrân de 101 ani, la pensie, fără nicio funcție în stat, împreună cu alți cinci bărbați, care postau pe facebook urmau să dea singuri o lovitură de stat. Mai urmează doar ca DIICOT să deshumeze și morții și să-i ducă la arest pe motiv că trădează România din mormânt.
Reiterez politica fermă a MApN de a se delimita în mod categoric de orice atitudini din spectrul xenofob, antisemit și instigatoare la ură, precum cele manifestate în mod evident de veteranul de război în cauză.