News

METEO. Vremea o ia razna în weekend. Val de fenomene extreme peste România. Avertismentul ANM

METEO. Vremea o ia razna în weekend. Val de fenomene extreme peste România. Avertismentul ANM

METEO. ANM aduce noi vești la final de săptămână. Vremea o ia razna în weekend, iar temperaturile scapă de sub control. Ce va urma după valul de ploi și de furtuni puternice?

ANM a publicat prognoza meteo pentru weekend, dar și cea pentru săptămâna viitoare. Astfel, la final de săptămână ar fi bine să ne pregătim pentru un val de caniculă.

Conform prognozei meteo, avem temperaturi de până la 34 de grade în anumite zone. De asemenea, nu este exclusă nici posibilitatea de ploi spre lăsarea serii.

Ce urmează de săptămâna viitoare? Avem temperaturi crescute în toată țara. Cel mai cald va fi în sudul și în sud-estul țării. Vestea bună e că precipitațiile vor fi mai slabe.

Drept urmare, putem spune că am scăpat de ploi, cel puțin pentru o perioadă. După data de 5 iulie însă, vremea începe să se încălzească și mai tare.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

Astfel, putem spune că în sfârșit vara își intră în drepturi. Chiar și așa, ar putea fi momente în care temperaturile depășesc și pragul de caniculă.

Se poate spune deci că vom avea parte de o vreme extremă. Ploi, furtuni, apoi caniculă, o vreme rece, iar apoi temperaturi și mai crescute, după cum arată cei de la ANM.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi în jurul celor normale perioadei, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, iar precipitaţiile vor fi mai slabe cantitativ.

Nu sunt excluse aversele de scurtă durată pe parcursul serilor la munte, în vest și în sud-vest. Sunt semnale că din 4 – 5 iulie vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile vor atinge și depăși pragul de caniculă”, arată prognoza meteo ANM.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate