News

METEO. Vreme extremă de miercuri, 12 iunie. Prognoza ANM, modificată. Prăpăd în aceste zone

METEO. Vreme extremă de miercuri 12 iunie. Prognoza ANM modificată. Prăpăd în aceste zone
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

METEO. ANM anunță o vreme extremă, miercuri, 12 iunie. Prognoza a fost modificată, astfel că în mai multe zone lovesc fenomenele extreme.

ANM a modificat prognoza meteo pentru miercuri, 12 iunie. Vremea o ia razna, iar în mai multe zone din țară se anunță furtuni,  dar și vijelii.

Conform prognozei meteo modificate de cei de la ANM, în nordul țării sunt așteptate descărcări electrice, căderi de grindină, dar și un vânt puternic. Aici va fi prăpăd.

Și în sud-estul României vremea se răcește, iar fenomenele extreme își fac de cap. În ceea ce privește temperaturile, maximele scad față de cele din prima parte a săptămânii.

Astfel, valorile termice maxime la nivel național se vor încadra între 25 și 35 de grade. De cealaltă parte, minimele vor scădea până la 22 și 11 grade.

METEO. Vreme instabilă de miercuri, 12 iunie. Prognoza ANM modificată

„În jumătatea de nord a țării vremea va fi în general instabilă și mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină. În sud și sud-est, deși valorile termice diurne vor scădea față de ziua anterioară, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Muntenia și Dobrogea continentală, unde și disconfortul termic se va menține ridicat.

Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi posibile, pe arii restrânse, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Vremea în București, miercuri, 12 iunie, va fi una extrem da caldă. ANM anunță un disconfort termic accentuat. De asemenea, în a doua parte a zilei sunt așteptate ploi, dar și furtuni în Capitală.

În ceea ce privește temperaturile, maximele ating 35 de grade. Minimele din timpul nopții pe de altă parte vor scădea până la 19-17 grade, mai anunță cei de la ANM.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate