News

METEO. Se schimbă din nou vremea de săptămâna viitoare. Ce temperaturi maxime vom avea în toată țara. Prognoza ANM actualizată

METEO. Se schimbă din nou vremea de săptămâna viitoare. Ce temperaturi maxime vom avea în toată țara. Prognoza ANM actualizată
Imagine de Bonnie Kolarik de la Pixabay
20 nov. / 22:34

METEO. După un weekend mohorât și destul de ploios în multe regiuni ale țării, urmează o săptămână cu temperaturi destul de scăzute, dar normale pentru această perioadă. Așadar ne putem lua rămas bun de la vară sau primăvară pentru că toamna chiar își va intra serios în drepturi și chiar vom începe să ne gândim că a venit direct iarna.

Așdar săptămâna viitoare, vremea se va menține rece și umedă în jumătatea nordică a țării. Ziua, temperaturile se vor situa în jurul a 10 grade. Vor fi și momente în care vântul va bate destul de puternic, iar în nopțile senine este posibilă apariția brumei.

Nici în sud nu va fi prea cald, chiar dacă vor fi ceva mai multe perioade cu Soare, iar temperaturile vor atinge în jur de 15 grade în unele zile. De asemenea, șansele de ploaie vor fi mai mici în sudul și estul țării față de celelalte regiuni, spun specialiștii de la meteoradar.ro.

Pe culmile înalte ale Carpaților, mai ales la altitudini de peste 2000 de metri, săptămâna viitoare peisajul va deveni tot mai alb. Circulația nord-vestică va aduce un aer răcoros și umed, iar pe versanții expuși favorabil sunt posibile ninsori destul de însemnate.

Ultimele prognoze ale climatologilor indică șanse, ce-i drept destul de mici, pentru câțiva fulgi de zăpadă în unele zone, după 20 noiembrie.

Prognoza ANM pentru săptămâna aceasta

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în zonele montane dar și ușor mai ridicate în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate