News

METEO. Ploi torențiale, furtuni și ninsori de miercuri, 17 aprilie. Vremea o va lua complet razna. Prognoza ANM, modificată din nou

METEO. Ploi torențiale furtuni și ninsori de miercuri 17 aprilie. Vremea o va lua complet razna. Prognoza ANM modificată din nou
Photo by Todd Diemer on Unsplash

METEO. Se strică vremea de miercuri, 17 aprilie. ANM a modificat prognoza și anunță va de ploi torențiale, dar și de furtuni. Ce se întâmplă și care sunt zonele afectate?

ANM a modificat prognoza meteo pentru miercuri, 17 aprilie. Avem o vreme haotică. Într-o parte a țării va fi extrem de cald, în timp ce în alte zone va fi prăpăd.

Conform prognozei meteo ANM modificate, temperaturile maxime se vor situa la nivel național între 22 și 30 de grade. Minimele din timpul nopții scad în schimb până la 3 și 13 grade.

Va fi prăpăd în anumite zone, miercuri, 17 aprilie. ANM anunță ploi torențiale, dar și descărcări electrice. Totodată, sunt zone în care vremea se răcește brusc iar temperaturile ajung maxim la 11-20 de grade.

Ploile vor fi atât de abundente încât se vor înregistra cantități mari de apă. De asemenea, în zonele montane ar putea fi înregistrate chiar și precipitații mixte chiar și ninsori.

METEO. Vreme neașteptată de miercuri, 17 aprilie. Prognoza ANM modificată

„În sud-estul țării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 22 și 30 de grade, însă instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei și noaptea prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite și de descărcări electrice.

În celelalte regiuni răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 de grade, valori în general sub normalul climatologic al datei, iar nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi spre seară și noaptea se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor fi însemnate, pe alocuri peste 20…25 l/mp.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în sud-est și în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 55…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral și în deltă”, arată prognoza ANM modificată.

Vremea în București, miercuri, 17 aprilie, devine instabilă. Temperaturile scad, astfel că maximele nu depășesc 24 de grade. Minimele din timpul nopții ajung până la 10 grade.

Pe parcursul zilei sunt așteptate înnorări accentuate, dar și perioade cu averse. Noaptea, vântul se va intensifica, iar descărcările electrice își fac și ele simțită prezența.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate